Årets Uddannelses- og lærlingemesse er aflyst

Unge og forældre i Kalundborg Kommune var ellers inviteret til Uddannelses- og lærlingemessen for, at få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet.

Årets Uddannelses- og lærlingemesse er aflyst Arrangørerne af årets Uddannelses- og lærlingemesse har besluttet, at aflyse messen d. 29. november 2021.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Som følge af, at Kalundborg Kommune henover weekenden har bevæget sig op over et incidenstal på 400 for coronasmittede i kommunen, har arrangørerne af årets Uddannelses- og lærlingemesse besluttet, at aflyse messen d. 29. november 2021.

Unge og forældre i Kalundborg Kommune var ellers inviteret til Uddannelses- og lærlingemessen for at få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet. Messen er arrangeret af Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune – i et tæt samarbejde med de lokale uddannelser og virksomheder.

Projektet er finansieret af Børn og Familie-udvalget i Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd. Arrangørerne af messen forventer, at messen afholdes efterår 2022 næste gang.

”Jeg er meget ærgerlig over, at det alligevel ikke kan lade sig gøre, at afholde messen, fordi, det er en virkelig god mulighed for at få et dybere indblik i mere end 42 lokale virksomheder, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser,” siger Lise Ebdrup, der er afdelingsleder for Ungdommens Uddannelsesvejledning i Kalundborg Kommune.

Nogle ting har kunne gennemføres trods COVID-19

Til trods for at uddannelsesmessen ikke bliver til noget i år, så glæder Ungdommens Uddannelsesvejledning sig over at en række andre initiativer til unge i år har kunnet gennemføres.

”Det personlige møde med uddannelserne er så vigtigt for vores unge mennesker, derfor er vi også glade for, at det i tæt samarbejde med vores ungdomsuddannelser, er lykkes, at gennemføre både Tour de uddannelse og brobygningsaktiviteter for vores elever i skolernes 8. og 9. klasser,” siger Lise Ebdrup.

Fremtidens Faglærte

Kalundborgegnens Erhvervsråd har gennem flere år arrangeret Kalundborg messen, og de er med i flere lokale projekter, som handler om at fremme viden om lokale karrieremuligheder.

”Det er drønærgerligt, at vi må aflyse, for der var lagt op til en fantastisk dag for både elever, uddannelser og virksomheder. Men vi vil blive ved med, at finde veje til, at få vist de mange muligheder for lokal uddannelse og karriere frem,” siger Jens Lerager, som er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd, og fortsætter: ”Det lokale erhvervsliv udvikler sig virkeligt positivt, og det betyder også, at der bliver brug for mange flere faglærte i Kalundborg omegn i fremtiden. Og det vil vi gerne være med til at understøtte, hvor vi kan.”

Uddannelses- og Lærlingemessen er en del af en samlet indsats, som har til formål at give lokale unge og deres forældre mulighed for at blive klogere på, hvad de mange forskellige uddannelser og jobs indebærer. Målet er, at klæde de unge godt på til, at træffe valg om uddannelse efter endt folkeskole og ungdomsuddannelse. Samtidig er messen en mulighed for lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder for, at møde deres fremtidige elever og lærlinge.

Del