Årets litteraturfestival for de mindste

I forbindelse med VestLÆSland åbner festivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” op for en verden af litteratur, rim og remser, fortællinger, musik, teater og lydbøger gennem eventyrlige og underholdende aktiviteter.

Årets litteraturfestival for de mindste
Kalundborg Biblioteker indgår i samarbejde med kommunerne Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted og Odsherred i ”VestLÆSland” som er en litteratur- og læseindsats for de mindste børn, og i den forbindelse bliver der uddelt bøger til institutioner i kommunen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De mindste kan inden længe opleve en litteraturfestival fyldt med fantasi, gode oplevelser og læselyst Kalundborgs Biblioteker fra den 13 – 25. maj.

Kalundborg Biblioteker indgår i samarbejde med kommunerne Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted og Odsherred i ”VestLÆSland” som er en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. I forbindelse med VestLÆSland åbner festivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” op for en verden af litteratur, rim og remser, fortællinger, musik, teater og lydbøger gennem eventyrlige og underholdende aktiviteter.

Til årets festival er Oliver Zahle udvalgt som årets forfatter, og sammen med illustrator Signe Gabriel, har de skrevet bogen ”Louis larmer” om den musikalske dreng Louis, som har så meget musik i kroppen, at det ikke kan holdes inde. Alle vuggestuer og dagplejer i Kalundborg kommune får tilsendt bogen, så de kan lære drengen Louis at kende.

På Kalundborg Biblioteker har man fyldt programmet med aktiviteter for de mindste. Programmet henvender sig både til institutioner såvel som private. Man kan derfor være med, når der findes ud af, hvornår vores hjerne trives allerbedst, ligesom børnene kan bevæge sig frit rundt i forestillingen ”GNIST”s scenografi, i en sanselig oplevelse, hvor kun fantasien sætter grænser. Sanserne kommer også i spil, når børneteatret ”Luk op” åbner deres fantasifulde kufferter. Eller hvad med at smide skoene, og lade tæerne føle sig frem i en omgang sjov finger- og tåmaling? Man kan også tage hele familien med til et brag af en trommekoncert med Sylvester, hvor man kan lade sin indre trommeslager komme ud, når rytmen findes – der er hele to koncerter planlagt.

Man kan finde det fulde program på Kalundborg Bibliotekers hjemmeside, hvor man kan se arrangementer, som finder sted over hele Kalundborg Kommune. Man kan også finde mere information om det tværkommunale initiativ på http://vestlaesland.dk/

Del