Årets første studenter på Kalundborg Gymnasium hejser flaget

Dannebrog blev mandag formiddag hejst foran Kalundborg Gymnasium i anledning af, at årets første studenter har fået hue på.

Årets første studenter på Kalundborg Gymnasium hejser flaget Årets første to studenter fra Kalundborg Gymnasium hejste mandag formiddag Dannebrog på Kalundborg Gymnasium. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Iben Flor Andersen blev årets første student (3-årig HF) fra Kalundborg Gymnasium sammen med Thombias Lange, der er STX’er. Sammen hejste de i dag flaget på Kalundborg Gymnasium.

Omringet af familie, venner og klasse kammerater hejste Iben Flor Andersen og Tobias Lange mandag formiddag Dannebrog foran Kalundborg Gymnasium. De er nu begge færdige på Kalundborg Gymnasium. Iben Flor Andersen har taget en 3-årig HF for unge med særlige behov, og har altså nu fået sin fine hue på. Ligeså er Tobias Lange blevet færdig, som den første HTX student på Kalundborg Gymnasium i år.

For Iben Flor Andersen har det betydet meget, at man på Kalundborg Gymnasium har mulighed for, at tage den 3-årig HF for unge med særlige behov, da hun ellers ikke ville have fået sin studentereksamen, fortæller hun.

”Det har betydet meget for mig, at man får et år mere til samme pensum. Det har betydet mindre stress, og det har jeg meget bedre kunne håndtere med min sygdom. Derudover er vi i samme klasselokale altid og sammen med de samme klassekammerater. Det betyder meget for mange. Jeg føler mig utrolig heldig, at den uddannelse lige var i Kalundborg, for det er langt fra alle steder, at man tilbyder den,” fortæller en meget glad Iben Flor Andersen, der nu tager sit et sabbatår, der forhåbentlig også byder på lidt eventyr i form af rejser. Ligesom hun vil fokusere på genoptræning. Iben Flor Andersen lider af kronisk træthedssyndrom (ME) og problemer med sin blodregulering (POTS).

De startede 30 i klassen, og i dag er godt halvdelen tilbage, og bliver altså studenter i år.

Sabbatår inden finansøkonomi kalder

Tobias Lange, der bliver STX student var mandag formiddag oppe i matematik, og var tilfreds da han kom ud.

”Det gik fint,” sagde en glad student, og fortalte videre: ”Jeg skal feste, og derefter tager jeg et sabbatår, hvor jeg skal tjene nogle penge. Jeg vil gerne læse finansøkonomi efterfølgende.”

De to studenter hejste sammen Dannebrog, og kunne dermed markere dagen, som de første to studenter fra Kalundborg Gymnasium 2022.

Del