Årets første krydstogtanløb har 6.400 gæster ombord

Anløbet er årets første af i alt fire krydstogtanløb hen over sommeren.

Årets første krydstogtanløb har 6.400 gæster ombord
Et af verdens største krydstogtskibe AIDAnova anløber Ny Vesthavn i Kalundborg på mandag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Et af verdens største krydstogtskibe AIDAnova anløber Ny Vesthavn i Kalundborg på mandag, Grundlovsdag. Anløbet er årets første af i alt fire krydstogtanløb hen over sommeren.

AIDAnova var på besøg i Kalundborg tre gange sidste år og er et af verdens største krydstogtsskibe med en længde på 337 m, bredde 42 m og bruttotonnage på 183200 tons og er drevet på LNG gas.

AIDAnova ankommer igen på mandag, Grundlovsdag og ligger til kaj på Ny Vesthavn mellem kl. 08:00 og 18:00 med ca. 6.400 passagerer og omkring 1400 besætningsmedlemmer, oplyser Kalundborg Havn.

”Årets første anløb lander på Grundlovsdag, hvor alle detailbutikker holder lukket, derfor håber vi, at gæsterne vil nyde det gode vejr som vejrudsigten forudsiger og vil nyde at færdes de steder i byen, hvor der er åbent såsom i havneparken, hos byens caféer og restauranter og i højbyen hvor Museet bl.a. holder åbent og giver gratis indgang til krydstogtgæsterne,” fortæller Michael Larsen, der er salgschef og krydstogtansvarlig hos Kalundborg Havn.

Kalundborg Havn forventer at ca. 1000 gæster tager på ture til København, og resten bliver i lokalområdet enten på egen hånd eller på ture i lokalområdet.

Årets sidste tre anløb ankommer fredag d. 30. juni, hvor det igen er AIDAnova, søndag d. 9. juli hvor det er AIDAdiva og lørdag d. 16. september hvor det er krydstogtskibet Riviera.

AIDA’s skibe sejler med tysktalende gæster, hvorimod størstedelen af gæsterne på årets sidste anløb forventes at være amerikanske.  

”Vi glæder os derfor til at byde årets tre sidste anløb velkommen til en mere levende by, hvor vi håber at byen og borgerne vil være med til at skabe liv og byde vores gæster velkommen,” siger Michael Larsen.

Birthe Andersen som bor på Kystvejen i Kalundborg, opfordrer i øvrigt alle til at hejse deres flag for at byde gæsterne velkommen. 

Opfordringen er hermed bragt videre.

Del