Årets første ’juleaften’ med 34 ænder og 7 meter flæskesteg

Torsdag var der lavet julemiddag af 34 ænder, 35 kg. flæskesteg, eller 7 meter, 40 kg. kartofler, 50 liter sovs og 26 liter risalamande.

Årets første ’juleaften’ med 34 ænder og 7 meter flæskesteg
Der var både brunkartofler, and og flæskesteg da Medborgerhuset inviterede til "Årets første juleaften." Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Duften af and og flæskesteg hang lokkende over midtbyen, torsdag, hvor Medborgerhuset havde valgt at holde dét, man kan kalde ”årets første juleaften”. Ænder og flæskesteg er overskud fra julen hvor Føtex masser af varer.

Personale og frivillige var mødt tidligt ind i Medborgerhuset torsdag, de første allerede kl. 05.30, for at lave mad til ”årets første juleaften”.

En helt traditionel julemenu med and, flæskesteg, hvide-, brune- og franske kartofler samt masser af sovs og rødkål. Til dessert var der naturligvis risalamande med kirsebærsauce.

Der var mad til omkring 200 borgere, de 100 spiste i Medborgerhuset mens andre 100 selv hentede maden eller fik den bragt ud.

Al maden blev doneret af Føtex til jul, og vi fik simpelthen så overvældende meget mad, at vi nu kan holde en ekstra ”juleaften” for vores borgere, og det er meget populært,” fortæller leder af Medborgerhuset, Marianne Madsen.

Medborgerhuset havde torsdag lavet julemiddag af 34 ænder, 35 kg. flæskesteg, eller 7 meter, 40 kg. kartofler, 50 liter sovs og 26 liter risalamande.

”Til denne her ’juleaften’ er der altså ikke hjemmebagte julesmåkager, men ellers er det som en rigtig juleaften,” fortæller Marianne Madsen.

Del