Året der gik 4. kvt. - 2021

Året der gik 4. kvt. - 2021

2021 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 4. kvartal.

10 helt nye sundhedsformidlere, som har baggrund i mange forskellige kulturer og som taler flere forskellige sprog, blev torsdag fejret efter endt uddannelse. Projektet med sundhedsformidlere er et samarbejde mellem Steno diabetes center, Tryghed og trivsel og Kalundborg Kommune.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/et-helt-nyt-korps-af-sundhedsformidlere/

En tidligt søndag morgen blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til en automatisk brandalarm på Rynkevangskolen. Brandfolkene blev mødt af en kraftig røgudvikling i gangarealet ved den gamle gymnastiksal og i selve gymnastiksalen var der brand i gulvet og døren.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/skole-ramt-af-brand-tidlig-sondag-morgen/

Efter at have været til salg gennem længere tid, solgte Niels Riis Christensen sidste år bygningerne som gennem flere år husede bowlingcentret Star Bowl i Elmegade Kalundborg, sammen med den store erhvervsgrund i Elmegade. Den nye ejer, RP Ejendomme Kalundborg Aps ved Rune Petersen, begyndte nedrivning af bygningerne i oktober.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/bowlingcenter-rives-ned/

Den 10. oktober lukkede Falck alle sine kviktestcentre. Smitten var lav, og mange er blevet vaccineret. Samtidig blev anbefalingerne til, hvornår danskerne skal testes for COVID-19, justeret. Derfor blev hurtigtest kapaciteten i hele Danmark nedskaleret.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/falcks-hurtigtestcentre-lukker/

Med en investering på 35 mio. kr. er Kalundborgegnens Antennelaug klar til fremtiden. Fremover tilbydes kunderne en 1200 megabitforbindelse og ambitionen er, at have Danmarks bedste netværk.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/investerer-35-mio-kr-og-er-klar-med-lynhurtigt-internet/

To mænd blev i begyndelsen  af oktober reddet i land af en helikopter i Jammerland Bugt ud for Asnæs efter, at deres jolle kæntrede.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-to-maend-reddet-af-helikopter-efter-bad-kaentrede/

Peter Abildgaard Andersen, der har været rektor for Kalundborg Gymnasium og HF siden 2006, stoppede i slutningen af oktober og gik på en velfortjent pension. Han har været rektor for Kalundborg Gymnasium og HF i 15 år.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/gymnasierektor-stopper/

Kalundborg Havn har indgået en 20-årig aftale med Global Ports Holding Plc (GPH). GPH er verdens største uafhængige krydstogtshavns operatør, der opererer i 19 krydstogtshavne i 13 lande og har ca. 15 mio. passagerer gennem deres terminaler årligt. GPH har terminaler i bl.a. Barcelona, Lissabon, Malaga og Valetta, og har et stærkt samarbejde med over 70 krydstogtsrederier.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kalundborg-havn-indgar-20-arig-aftale/

Fødevarestyrelsen lukkede butikken Koko Rino på Kordilgade 50 i Kalundborg og forbød dem at sælge fødevarer. Det sker efter Fødevarestyrelsen har konstateret massivt angreb af mus. I lokalerne fandt Fødevarestyrelsen både urinstænk og ekskrementer fra mus på flere fødevarer. I en bøtte med Tahin fandt Fødevarestyrelsen museekskrementer. Endvidere var der spor af de små skadedyr over alt i butikken, både under og på inventar.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/fodevarestyrelsen-lukker-forretning-pa-stedet/

En lørdag eftermiddag i oktober sket et alvorligt færdselsuheld på Nørre Alle i Kalundborg, hvor en mand er blevet ramt af en bil mens han var på vej over et fodgængerfelt. Manden afgik desværre ved døden som følge af uheldet. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/mand-draebt-i-fodgaengerfelt/

Novo Nordisk gik i oktober i gang med at etablere interne veje på det store industriareal nord for jernbanen på Stejlhøj, som de købte af Kalundborg Kommune tilbage i 2016-2018.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/novo-nordisk-klargor-nyt-stort-industriomrade/

Kalundborg kan nu for alvor kalde sig en uddannelsesby. En fredag i oktober blev det store moderne Campus Kalundborg indviet med bl.a. deltagelse af uddannelses- og forskningsministeren.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-minister-kalundborg-kan-blive-en-uddannelsesborg/

De ’tøser’ kan det med at feste, det er der ingen tvivl om. Dette års udgave af ’Damefrokosten’ i Tømmeruphallen en lørdag i oktober havde 234 deltagere af det kvindelige køn, som slog sig løs med fest, god mad, musik og ikke mindst dans på stole og borde.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-damefrokost-i-hojt-humor-1/

En rejse er slut. 18 år er gået, og Annette Sønder Nielsen forlader Kino Den Blå Engel 1. november, da det er tid til nye eventyr. Men hun efterlader den hyggelige gamle biograf  i gode hænder hos sin bror, Brian Sønder Andersen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/annette-saelger-biografen/

625 ældre borgere fik et brag af en fest, da H. F. Vestsjællands Venner afviklede årets ældrefest en tirsdag eftermiddag i Hvidebækhallen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-aeldrefest-med-dans-pa-bordene/

Administrerende direktør for Biltema, Jacob Borring Møller, tog først i november første ’gravestik til en 7000 kvadratmeter stor forretning på Stejlhøj i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-biltema-har-taget-det-forste-gravestik/

Høng Bibliotek er et af landets ældste. I november blev der fejret 100-års jubilæum med taler og sang fra 64 elever fra Høng Kommuneskole.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/100-ar-gammel-men-moderne-med-masser-af-aktiviteter/

En tidlig mandag morgen midt i november blev porten til Ny Vesthavn i Kalundborg blokeret af havnearbejdere fra hele landet. Konflikten drejer sig om hvem der skal fastgøre containerne på de skibe som anløber til APM Terminals i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/blokade-pa-ny-vesthavn/

Kort før kl. 02. på valgnatten meldte Martin Damm (V) ud, at han bliver borgmester i Kalundborg Kommune i fire år mere, og at Venstre, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti danner konstellation om det brede samarbejde.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-fire-ar-mere/

800 gæster fik et brag af en julefrokost i Hvidebækhallen sidst i november, hvor Sømændene fik stemningen i vejret. Endnu en stor succes for Fuglede IF.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-800-til-forrygende-somandsfest2021/

Få dage efter kommunalvalget meldte den tidligere gruppeformand Gunver Jensen sig ud af Socialdemokratiet efter mere end 40 års medlemskab. Ligeledes gjorde Jonas Henriksen fra Gørlev, og de danner nu sammen det nye parti 'Kalundborg-Listen'.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/forlader-partiet-efter-mere-end-40-ar/

Installationsfirmaet Multi-Tech i Kalundborg er vokset ud af deres rammer, derfor bygges der 1700 kvadratmeter nyt domicil helt ud til krydset Asnæsvej-Hareskovvej.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/bygger-nyt-hovedsaede-pa-1700-kvadratmeter/

Sidst i november åbnede YX Erhverv endnu en gang deres landsdækkende netværk af truckanlæg, med et nyt anlæg på Flakagervej i Kalundborg. Nølle og Peter Obel, indehaver af Obel Transport i Kalundborg, fik æren af at klippe den røde snor.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nyt-tankanlaeg-til-lastbiler-indviet/

Vognmand Bent O. Jørgensen, Kalundborg, der er stifter af Dansk Auto Logik A/S. Bent O. Jørgensen sov stille ind torsdag den 2. december.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/mindeord-for-vognmand-bent-o-jorgensen/

Motorvejen til Kalundborg lader vente på sig. Ifølge Transportministeriet går man ikke i gang med anlægget af projektet før i 2024/2025. Det fremgår af infrastrukturplan 2035, at projektet med anlæg af Kalundborgmotorvejens 3. etape fra Knabstrup til Kalundborg skal igangsættes i 2022. Anlægget skal detailprojekteres, og der skal gennemføres ekspropriationsforretning. Det forventes, at anlægget af projektet vil påbegyndes i 2024-2025. Anlægget forventes at tage 4 år. Dermed er rute 23 ikke færdig før i 2028/2029.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/motorvejen-forventes-forst-pabegyndt-i-2024-2025/

I partnerskab med den canadiske ingrediensproducent, Comet Bio, opfører RE Energy i Kalundborg en fabrik, der skal producere 4 millioner kilo præbiotika om året. Fabrikken opføres som en del af RE Energys eksisterende bioraffinaderi, der genåbnes i sommeren 2022. Udover præbiotika vil raffinaderiet producere 2. generations bioethanol.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/bygger-baeredygtig-ingrediensfabrik-i-kalundborg/

Novo Nordisk oplyser i en pressemeddelelse en mandag i december, at firmaet har planer om at investere mere end 17 mia. kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget i Kalundborg. Helt klart årets største nyhed.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/novo-nordisk-investerer-mere-end-17-mia-kr-i-kalundborg/

Kommunalbestyrelsen vedtog på deres decembermøde den aftale som Teknik- og Miljøudvalget er kommet frem til, nemlig at borgerne IKKE skal have en tredje affaldsbeholder ved deres bolig.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-affaldsordning-vedtaget/

Det er godt et år siden, at Chr. Hansen købte den tidligere fiskeoliefabrik på havnen i Kalundborg. Nu er fabrikken tømt for procesudstyr, og Chr. Hansen kan begynde opbygningen af en helt ny produktion af HMO, naturligt forekommende mælkesukkerarter som tilsættes modermælkserstatning.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nedrivning-og-genopbygning/

Overskudsmad fra en række supermarkeder blev lillejuleaften delt ud til familier som sidder hårdt i det, og hvor julen kan være en uoverskuelig udgift. Det var foreningen Stop Spild Lokalt Kalundborg, som stod for uddelingen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-masser-af-overskudsmad-blev-delt-ud-1/

Nyvangskirken gik sammen med TV-Kalundborg om at lave en online julegudstjeneste, som blev optaget d. 23. december. Sognepræst Birgitte Saltorp, organist Teresemarie Lisiux og korleder Gitte Overbjerg havde arrangeret en lidt forkortet julegudstjeneste, som kunne opleves her på TV-Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-online-julegudstjeneste-fra-nyvangskirken/

Del