Året der gik - 4. kvartal

Et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået

Året der gik - 4. kvartal
Billedcollage: Jens Nielsen

2022 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 4. kvartal.

Oktober

Arkivfoto: Jens Nielsen

I begyndelsen af oktober blev der taget det første spadestik til 97 boliger i Klosterparken i Kalundborg. Byggeprojektet har mødt stor modstand fra mange af byens borgere, som bl.a. har lavet en underskriftindsamling mod projektet, dog uden at det ændrede på planerne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nu-starter-omdiskuteret-byggeri/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Den 1. oktober slog Biltema dørene op til deres helt nye varehus på Stejlhøj i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-kunderne-blev-klappet-ind-i-ny-biltema/ 

I oktober blev Team Glad Sport dobbelt Danmarksmestre i rally. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/mod-de-dobbelte-dm-rallyvindere-hos-meny/ 

Arkivfoto: Jers Nielsen

Den sidste etape i renovering og ombygning af den gamle vesthavn havde længe været i gang, da entreprenøren medio oktober begyndte på nedrivning af Langebro og Estakatet samt at fjerne flydebroerne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/alle-bade-er-vaek-nu-begynder-nedrivningen/ 

Midt oktober åbnede transport- og ligestillingsminister, Trine Bramsen (S), den store Carmen Curlers udstilling på Kalundborg Museum.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/minister-abner-carmen-curlers-udstilling/ 

Foto: Lind Foto

Midt oktober blev en person ramt af skud i Mullerup. Vedkommende blev ramt overfladisk og var ikke kommet slemt til skade. To personer blev efterfølgende anholdt.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/politi-anholder-to-personer-efter-skudepisode/ 

Johnny Hansen ApS begyndte deres byggeri af  fem dobbelthuse på Herredstoften i Kalundborg midt oktober.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/byggeri-af-fem-dobbelthuse-til-udlejning-er-gaet-i-gang/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Symbiosen i Klaundborg kunne i oktober fejre 50 års jubilæum.  

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kalundborg-symbiose-fejrer-50-ars-jubilaeum/ 

Slut kunne Danmarks Naturfredningsforening.oplyse, at der i de seneste fem år er fundet pesticidrester i 29 procent af de undersøgte drikkevandsboringer i Kalundborg Kommune.  Det gav Kalundborg en kedelig placering på landsplan.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/rekordhojt-niveau-af-pesticidrester-i-drikkevand/ 

Kalundborg Forsyning, Novo Nordisk og Novozymes offentliggjord slut oktober planer om, at investere 1.4 mia. kr. i et nyt fjernkølingssystem i Kalundborg. Det nye fjernkølingssystem vil have tilstrækkelig kølekapacitet til alle nuværende fabrikker samt dem, der i øjeblikket er ved at blive etableret på Novo Nordisks og Novozymes fælles produktionssite i Kalundborg. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/investerer-1-4-mia-kr-industriens-overskudsvarme-bliver-til-fjernvarme/ 

November

Arkivfoto: Jens Nielsen

Nedrivningen af de såkaldte ydre værker i Kalundborg Vesthavn har længe været godt i gang, men i begyndelsen af november blev seks flydebroer ydermere fjernet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-flydebroer-fjernes-fra-vesthavnen/ 

Midt november inviterede Vejdirektoratet til lokale informationsmøder om færdiggørelse af Kalundborgmotorvejen, nærmere bestemt strækningen mellem Regstrup og Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/inviterer-til-informationsmoder-om-motorvej/ 

Arkivfoto: Ole Agerbæk

Den 14. november markerede Novo Nordisk atter World Diabetes Day i Kalundborg. Flere end tusind mennesker mødte op, og deltog i festlighederne, med fokus på sundhed samt forebyggelse af diabetes, på Torvet i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/fokus-pa-sundhed-til-world-diabetes-day/ 

Arkivfoto: Gitte Korsgaard

Unge og forældre i Kalundborg Kommune var midt november forbi Uddannelsesmessen i Kalundborg Hallerne. Her kunne man få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/unge-blev-inspireret-pa-uddannelsesmesse/ 

Arkivfoto: Gitte Korsgaard

Den 21. november væltede kranen, der stod ud for den gamle fiskerihavn og Houget – ud fra den gamle langbro. Vestsjællands Brandvæsen, Midt- og Vestsjællands Politi samt ambulance var kaldt til stedet, men heldigvis var ingen kommet til skade ved ulykken.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kran-er-vaeltet-i-vandet/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Den 23. november gik al strøm hos Meny i Kalundborg. følge elselskabet Cerius var det en varslet strømafbrydelse, men det havde Meny på intet tidspunkt hørt noget om.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/stromafbrydelse-meny-totalt-morkelagt/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

I slutningen af november var der juletræstænding på Klostertorvet, i Kalundborg, og ca. 2000 børn og voksne var mødt op for at være med til at tænde det store juletræ på Klostertorvet i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-juletraestaending-et-stort-tillobsstykke2022/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Slut november kunne Kalundborg Havn berette, at det går rigtigt godt. Omsætningen i 2022 blev rekordhøj, flere byggerier er på vej på Ny Vesthavn, og der arbejdes på flere spændende projekter.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/rekordhoj-omsaetning-pa-kalundborg-havn-i-2022/ 

December

Arkivfoto: Jens Nielsen

Kranen, der væltede af en pram i Vesthavnen i Kalundborg den 21. november, blev i begyndelsen af december hævet igen fra havbunden.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-kran-bjaerget-fra-havbunden/ 

I begyndelsen af december gik strømmen i en stor del af Kalundborg. Næsten 1.500 husstande var berørte.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/1500-husstande-uden-strom/ 

Arkivfoto: Gitte Korsgaard

AVOS, der ligger i Kalundborg, er certificeret leverandør af mekaniske løsninger til industrikunder, der arbejder med konstruktion, fremstilling og montage. Virksomheden har eksisteret siden 1853, og fusionerede i december med den jyske virksomhed ENVATEK, hvilket gør dem til en stor spiller på markedet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/endnu-et-blomstrende-erhvervseventyr/ 

En stor dansk fusion så dagens lys i december 2022. De to store selskaber Novozymes og Chr. Hansen har nemlig slået pjalterne sammen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/novozymes-og-chr-hansen-fusionerer/ 

Kommunalbestyrelsesmedlem Gunver Jensen, Kalundborg-Listen, blev i december dekoreret med Ridderkorset for 32 års arbejde i kommunalbestyrelsen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/gunver-jensen-dekoreret-med-ridderkorset/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Fredag den 16. december konstaterede Ørsted et problem med leveringen af fjernvarme fra Asnæsværket, der faldt ud af drift. Siden da er der pågået et omfattende arbejde med at genetablere fjernvarmeleveringen til Kalundborg, og varmen var først tilbage hos alle borgere fire dage senere.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/fortsat-problemer-med-fjernvarmen/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Jens Lerager, populær erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd siden 2018 skifter til ny stilling i Holbæk Erhvervsforum. En fredag eftermiddag sidst i december var der afskedsreception og blandt talkerne var der ikke tvivl om, at alle nok havde set erhvervschefen var blevet i sit job.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/det-er-faktisk-lidt-ov/

Arkivfoto: Claus Jensen

Der har flere gange været hærværk og svineri i Kalundborg Havnepark, men efter, at der blev opsat videoovervågning i området, har der ikke været de store problemer. Men en lørdag eller fredag aften sidst i december var der igen begået hærværk på toiletterne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/haervaerk-pa-toiletterne-i-havneparken/

Del