Året der gik 3. kvt. - 2021

Året der gik 3. kvt. - 2021 Fotocollage: Jens Nielsen

2021 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 3. kvartal.

Vanvidsbilist blev idømt halvandet års fængsel.

Den 2. juli blev en 25-årig mand idømt halvandet års fængsel for en længere flugt fra politiet i 2020, og for at være skyld i en trafikulykke ved Gørlev i april måned. Retten i Holbæk fandt, at han havde ført bilen påvirket, hensynsløst og udsatte andre for fare i begge tilfælde.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/vanvidsbilist-skal-halvandet-ar-i-faengsel/

Den 3. juli åbnede Lundbye Kunstfestival i Kalundborg med firedobbelt fernisering på Bispegården, hvor formand for Lundbye Kunstfestival, Holger Prehnum, bød velkommen til de mange mennesker, der var mødt op. Der var 60 forskellige arrangementer på programmet for Lundbye Kunstfestival fordelt over ti uger. Der var udstillinger, koncerter, talkshow, foredrag, guidede ture og en landsdækkende fotokonkurrence.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/lundbye-kunstfestival-skudt-i-gang/

Den 5. juli ramte et skybrud Kalundborg. Her blev der målt 21,2 millimeter vand på 30 minutter. Det regnes for skybrud, når der er faldet mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-skybrud-over-kalundborg/

Den 7. juli  blev alle borgere i Region Sjælland over 16 år inviteret til vaccination. Indkøbet af 1,17 millioner doser Pfizer/BioNTech-vacciner gjorde det muligt at fremskynde vaccinationsindsatsen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/invitation-til-vaccine-til-alle-over-16-ar/

Den 8. juli kunne TV-Kalundborg berette om, at Elgiganten kommer til Kalundborg. Nærmere betegnet på Stejlhøj i Kaundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nyt-kendt-varehus-til-kalundborg/

I begyndelsen af juli inviterede Kalundborg Kommune alle interesserede borgere til borgermøde om byggeriet i Klosterparken. Hensigten med mødet var, at gøre borgerne klogere på 1. etape af byggeprojektet i Kalundborg Midtby. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/borgermode-om-byggeri-i-klosterparken/

Slut juli sikrede Jesper Hansen fra Svebølle sig en sølvmedalje i skeetskydning ved OL i Tokyo. Efter en dramatisk kvalifikation, hvor 40-årig Jesper Hansen fra Svebølle måtte i omskydning for, at komme i finalen, levede den lokale skytte op til forventningerne, og sikrede Danmark sin første OL-medalje.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/jesper-hansen-har-sikret-den-forste-danske-ol-medalje/

Den 26. juli blev Kalundborg ramt af endnu et skybrud, hvor der blev målt 42 millimeter regn på en halv time. Det er tæt på et tredobbelt skybrud. På kort tid stod flere veje under vand, bl.a. Elmegade hvor vandet stod højt i gaden, men også Sydhavnsvej i området omkring OK Tanken var hårdt ramt, og på Røsnæsvej blev trafikken også generet af vandmasserne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-kalundborg-oversvommet-efter-skybrud/

Søndag den 1. august bortfaldt en lang række restriktioner i forbindelse med COVID-19. Det var en af skæringsdatoerne for den genåbningsaftale, regeringen indgik med alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige tilbage i marts i år.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nu-udfases-coronapas-flere-steder/

Den 25. juli blev Den Russiske Flådeparade i Skt. Petersborg fejret, og i den forbindelse deltog et stort antal krigsskibe og ubåde fra nordflåden i Murmansk, ligesom krigsskibe fra Indien, Pakistan og Iran deltog i paraden. En af eskorterne ud fra Østersøen den 30. juli vil dog gå over i historien, som både dramatisk og spændende, da den atomdrevne angrebs ubåd OREL af OSCAR II klassen, fik problemer med fremdriften, og lå død i vandet ved Sejerø.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/russisk-atomdrevet-ubad-drev-mod-sejero/

Den 7. august blev den 2,4 meter høje Lundbye-skulptur afsløret af borgmester Martin Damm (V) sammen med flere hundrede tilskuere. Den nye skulptur har en samlet pris på godt 1.5 mio. kr. Kalundborgs berømte bysbarn, guldaldermaleren J. Th. Lundbye – støbt i bronze og skabt af billedkunstneren Maja Lisa Engelhardt., på hjørnet af J. Hagemann-Petersens Allé og Klosterparkvej.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-ny-stor-skulptur-afsloret/

Midt august dystede Danmarks bedste sejlere i 4. afdeling om danmarksmesterskabet i windsurfing i Kalundborg fjord. Christina Larsen, Anders Eliasen og Christoffer Damgaard, alle lokale windsurfere fra Kalundborg Sejlklub, deltog på hjemmebane. Omkring 50 deltagere var tilmeldt.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/windsurfere-dyster-om-dm-pa-kalundborg-fjord/

Midt august hejste Kalundborg Kommune for første gang regnbuefarvede Pride-flag foran rådhuset, og hyldede mangfoldigheden. Regnbueflagene markerede WorldPride, der på internationalt plan fejrede LGBT+-bevægelsen. I år med København og Malmø som værtsbyer.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kommunen-hylder-mangfoldigheden/

Den reducerede udgave af Kalundborg Rock’er blev en stor succes for arrangørerne. De mange frivillige skabte en intim og hyggelig festival med et godt varieret musikprogram og et oplagt publikum. De fleste af landets festivaler blev aflyst denne sommer, men i Kalundborg valgte styregruppen at gennemføre Kalundborg Rock’er, selv om det blev i en reduceret form.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-kalundborg-rock-er-blev-en-stor-succes/

Efterspørgslen på test for COVID-19 faldt drastisk i Danmark i takt med, at en stor del af befolkningen blev færdigvaccinerede. Derfor lukkede Falcks testcenter på Nytorv i Kalundborg den 30. august.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kviktestcenter-i-kalundborg-lukker/

Slut august afslørede anklageskrift, hvordan skudattentatet på P-pladsen ved Meny i Kalundborg var forberedt i mindste detalje. Medlemmer af den forbudte bande LTF stod, ifølge anklagemyndigheden, bag et nøje planlagt skudattentat, som i november kostede to unge mænd livet på parkeringspladsen ved Meny på Nørre Allé i Kalundborg. En tredje mand blev livsfarligt såret.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/dobbeltdrab-i-kalundborg-var-angiveligt-noje-forberedt/

14 politihunde fra det meste af Sjælland blev i slutningen af august sat ind i eftersøgningen af den 39-årig mand, der forsvandt i Kalundborg i januar 2021. Siden den 39-årig Anders Vejbjerg Kristoffersen forsvandt fra sin bopæl i området omkring Klosterparkvej har der ikke været livstegn.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/skov-gennemsogt-af-14-politihunde/

Slut august kom man pludselig tilbage i tiden. Menneskene, der gik på gaden var alle klædt helt anderledes fra, hvad man ser i dag. Bilerne var også anderledes. Alt sammen fordi DR påbegyndte at filme foran Damborg i Kalundborg midtby til tv-serien 'Carmen Curlers'. Inspirationen til serien kommer fra Søren E. Jensens bog om Carmen-eventyret.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/dr-filmede-hele-dagen-i-kalundborg/

Den 4. september trak det gode vejr masser af mennesker til BEVÆG Festival i Kalundborg. Kalundborg Kommune har mere end 400 forskellige foreninger fordelt ud over hele kommunen. Lørdag var omkring de 50 af foreningerne mødt op i Kalundborg for, at deltage i Sundhed- og Idrætsfestivalen BEVÆG.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-og-billeder-festival-med-masser-af-bevaegelse/

Dagen efter underskrev Kalundborg Kommune en del af projektet Bevæg Dig For Livet, hvor målet er, at få 4000 flere voksne borgere i Kalundborg Kommune til at blive mere fysisk aktive over en fem-årig projektperiode. Borgmester Martin Damm (V) skrev under på visionsaftalen om, at Kalundborg Kommune nu er en del af projektet Bevæg Dig For Livet. Medunderskriver på aftalen var repræsentanter fra DGI og DIF.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/aftale-underskrevet-4000-borgere-skal-bevaege-sig-mere/

Kalundborg Kommunes forslag til en ny lokalplan for boligbebyggelse i en del af Klosterparken har været fremlagt i ti ugers offentlig høring. Der blev i alt modtaget 23 høringssvar i september, som overvejende er imod forslaget om boligbyggeri i Klosterparken.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/mange-horingssvar-til-ny-lokalplan-i-klosterparken/

Politiet var massivt til stede i Gørlev den 10. september efter et knivstikkeri, hvor en 19-årig mand fra Kalundborg blev ramt i halsen, på en villavej i Gørlev.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ung-mand-stukket-med-kniv-i-halsen/

For første gang i den 15 år gamle Kalundborg Fægteklubs historie har klubben udmærket sig ved Danmarksmesterskabernes højeste podium i herre kårde, da Kenneth Sylvest Knudsen på 23 år blev Danmarksmester i herre kårde senior i september.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/dansk-mesterskab-til-kalundborg-faegter/

Et flertal i kommunalbestyrelsen har slut september stemt ja til en ny lokalplan for Klosterparken, som giver AP Pension mulighed for at opføre en række punkthuse med lejligheder.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/stort-flertal-har-stemt-ja-til-ny-lokalplan-i-klosterparken/

I september blev der indgået en bred politisk aftale i Kalundborg Kommune om budget 2022-2025 med mærkbare løft af velfærden og investeringerne ifølge pressemeddelelse fra de 24 kommunalbestyrelsesmedlemmer.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/bred-politisk-aftale-om-budget-2022-2025/

I alt 99 kandidater på 11 kandidatlister var klar til kommunalvalget 2021 i november måned. De 99 kandidater kæmpede om de 27 pladser, der er i Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/99-kandidater-skal-kaempe-om-27-pladser/

Del