Året der gik - 3. kvartal

Et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået

Året der gik - 3. kvartal
Billedcollage: Jens Nielsen

2022 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 3. kvartal.

Juli

Arkivfoto: Jens Nielsen.

I forbindelse med, at Tour de France kørte gennem Kalundborg i begyndelsen af juli, dekorerede UngKalundborg et stykke af Holbækvej ud for rådhuset med malerier.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-holbaekvej-udsmykket-til-tour-rytterne/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen.

Tusindvis af tilskuere oplevede Tour de France-feltet gennem Kalundborg Kommune lørdag den 2. juli. Det var en uforglemmelig oplevelse, en once in a lifetime begivenhed, som vil blive husket meget længe.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-og-billeder-en-uforglemmelig-gul-og-gron-folkefest/ 

Sidste år åbnede Absalon et nyt campus i Kalundborg, og i februar 2022 åbnede det nye Helix Lab lige ved siden af Absalons campus. I juli kunne man så berette, at diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi opretholder sidste års rekordstore antal ansøgere, mens diplomingeniøruddannelsen i maskinteknologi mere end fordobler antallet af ansøgere.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/tilstromning-af-studerende-fortsaetter-i-kalundborg/ 

I begyndelsen af juli kunne man også meddele, at der kommer endnu flere uddannelsesmuligheder for unge i Nordvestsjælland, når den nye produktør-uddannelse byder velkommen til de første elever i Svebølle og i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-uddannelse-til-kalundborg-1/ 

Foto: Rene Lind.

Den 8. juli anløb det 337 meter lange og 42 meter brede krydstogtskib AIDAnova Kalundborg Ny Vesthavn. Da skibet fredag formiddag anløb Kalundborg Ny Vesthavn var der 3.900 passagerer ombord på det store skib. Derudover ca. 1.300 besætningsmedlemmer.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/en-af-de-store-damer-anlob-kalundborg-havn/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Den 19. juli anløb det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall (LSD-44) Kalundborg Sydhavn. Skibet kom fra 22nd Marine Expeditionary Unit i US Marine Corps og hører hjemme i Fort Story, Virginia. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/stort-amerikansk-krigsskib-anlober-kalundborg/ 

I forbindelse med åbningen af årets byfest i slutningen af juli, blev det første navn afsløret på den nye Walk on Fames på Solskinpladsen i Kalundborg. Byens grundlægger Esbern Snare er det første navn på den nye Walk on Fames (gå på de kendte). 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kalundborg-har-faet-en-walk-on-fames/ 

Byggeriet af Klosterkrogen - et nyt boligområde i Kalundborg, gik i gang slut juli. 50 nye rækkehuse med gode adgangsforhold til alle aldre og med fokus på fællesskab generationerne imellem er gået i gang.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/byggeri-af-50-nye-raekkehuse-er-gaet-i-gang-i-kalundborg/ 

August

Arkivfoto: Jens Nielsen.

I begyndelsen af august åbnede den nye vej, der forbinder Holbækvej med Stejlhøj. Udover at vejen skal sikre adgang til forretningerne på Stejlhøj, så skal den også være indkørsel til 1.500 parkeringspladser i forbindelse med den 17 mia. kr. store udvidelse som Novo Nordisk er godt i gang med.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-forbindelsesvej-abnet/ 

Foto: Jens Nielsen

Den 7. august gled et af verdens største krydstogtskibe, det 337 meter lange AIDAnova, atter til kaj ved Ny Vesthavn. Ombord var 5.500 krydstogtgæster.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/endnu-flere-krydstogtgaester-end-forst-meldt-ud/ 

Foto: Jens Nielsen

Foreningen Stop Spild Lokalt åbnede dørene op for deres Madoase onsdag den 10. august i de lokaler på Kalundborg Station, hvor der tidligere var kiosk.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/madoasen-i-kalundborg-er-klar-til-at-abne/ 

Foto: Jens Nielsen

Rasmus Bjerg satte gang i Kalundborg Rock’er. Pladsen var fyldt med glade festivalgæster i sommervarmen, da han fortolkede John Mogensens sange.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-costa-kalundborg/ 

Foto: Jens Nielsen

Med 4000 solgte billetter og det flotteste sommervejr i mange år, blev Kalundborg Rock’er en stor succes for arrangørerne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-kalundborg-rock-er-blev-en-stor-succes-med-alt-udsolgt/ 

Foto: Jens Nielsen

Det Konservative Folkeparti har udtaget den lokale Helle Laursen Petersen til et konservativt talenthold, der tidligere har sendt profiler som Rasmus Jarlov og Mette Abildgaard mod Christiansborg. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/politisk-parti-har-valgt-en-lokal-kandidat-til-sit-talenthold/ 

Kalundborg Havn fik fra fredag den 26. august til mandag den 29. august 2022 besøg af en NATO flåde bestående af ikke mindre end fire enheder samtidig.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nato-flade-anlober-kalundborg-havn/ 

Den nye israelske virksomhed 'Remilk', der kommer til Kalundborg, meddelte i august, at de har sluttet sig til Kalundborg Symbiose.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-virksomhed-bliver-en-del-af-symbiosen/ 

Foto: Jens Nielsen

I slutningen af august blev der afholdt Folkemøde i Høng. Her var der mulighed for at debattere mange forskellige emner og samtidighed overvære en række af underholdende indslag for børn og voksne.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-mange-modtes-til-debat-og-underholdende-indslag/ 

September

I begyndelsen af september besluttede styregruppen, at man nu går stille og roligt i gang med at udvikle pakhuset til kulturhus. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/projekt-kulturhus-skal-i-gang/ 

Foto: Jens Nielsen.

Der er fortsat efterspørgsel efter erhvervsgrunde flere steder i Kalundborg Kommune, derfor begyndte man at udvide et eksisterende erhvervsområde i september i Svebølle.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/erhvervsomrade-udvides/ 

Foto: Jens Nielsen

Kalundborg Havn ansøgte i september Trafikstyrelsens Havnepulje 2022 om støtte til tre forskellige projekter. Det ene projekt er en forlængelse af kajen på Ny Vesthavn med 150 meter.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/planer-om-at-forlaenge-ny-vesthavn-med-150-meter/ 

Foto: Jens Nielsen

Et stort lager af fyrværkeri blev i begyndelsen af september fundet på Kalundborg Kommunes kemikalieplads. Både hærens bomberyddere og Beredskabsstyrelsen, var sammen med politiet, tilkaldt dertil.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/stort-lager-af-fyrvaerkeri-fundet-pa-kemikalieplads/ 

Foto: Gitte Korsgaard

Kalundborg Svømmehal har været under renovering siden slutningen af april 2022. Efter planen skulle svømmehallen åbne den 3. oktober, men det kom ikke til at ske, da renoveringen blev forsinket frem til midt november.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/genabning-af-svommehal-er-forsinket/ 

Foto: Jens Nielsen.

Midt september var der atter Hesteskue og Kræmmermarked i Gørlev. Det flotte efterårsvejr trak rigtigt mange gæster til.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-publikum-strommede-til-hesteskue-og-kraemmermarked2022/ 

Foto: Paul Blasen

Midt september ramte også et kraftigt regnvejr Kalundborg med voldsom styrke. Flere veje stod hurtigt under vand, bl.a. i Nygade 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kraftig-regn-oversvommede-gaderne/ 

 

Foto: Jens Nielsen.

Politiet anholdte slut september to unge mænd efter et voldsomt færdselsuheld, hvor en 60-årig kvinde blev dræbt og en 69-årig mand blev svært kvæstet. Sammenstødet skete på Skovvejen ved Svebølle mellem Bjergstedrundkørslen og opkørslen til Svebølle.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/to-unge-maend-anholdt-efter-dodsulykke/ 

Foto: Jens Nielsen

I slutningen af september havde Kalundborg Gymnasium besøg af 200 gymnasieelever og lærere fra ikke mindre end 20 forskellige europæiske lande. Besøget skete i forbindelse med det store internationale projekt, Euroweek.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-flot-internationalt-optog-gennem-byen/ 

Foto: Jens Nielsen

Midt- og Vestsjællands Politi var massivt til stede ved Novo Nordisks område i Kalundborg slut september, hvor Hovvejen var helt spærret for trafik. Ifølge politiet drejede det sig om en lastbil, der muligvis havde en mistænkelig last på ladet, som udløste storalarmen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/storalarm-pa-novo-sitet-i-kalundborg/ 

I slutningen af september blev det meldt ud, at der planlægges opførelse af omkring 100 boliger med tilhørende p-pladser i Kalundborg. Den nye bydel skal opføres på Herredsåsen på området mellem vejene Bakketoppen/Bakkevangen og Hestehavebakken.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/100-nye-boliger-skal-udgore-en-ny-bydel-pa-toppen-af-kalundborg/ 

Del