Året der gik 2023 - 4. kvartal

Et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået - Her 4. kvartal

Året der gik 2023 - 4. kvartal
Fotos: Jens Nielsen

2023 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes største bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 4. kvartal.

Oktober 

Ungdomsklubben JUVI i Kalundborg fyldte 70 år i oktober, så man skal helt tilbage til 1953 for at fortælle om den spæde start.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/juvi-et-hus-fyldt-med-musik-i-70-ar/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

I oktober 2023 indviede erhvervsminister Morten Bødskov (S) Danmarks første fuld skala-demonstrationsanlæg for industriel biofermentering i Gørlev.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kan-blive-nyt-dansk-vaeksteventyr/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

I oktober samlede Kalundborg bys forretninger mere end 100.000 kr. ind til det gode formål - Støt Brysterne under Kræftens Bekæmpelse.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/byens-forretninger-har-samlet-mere-end-100-000-kr-ind-til-det-gode-formal/ 

I oktober besluttede Regionsrådet, at der skal etableres et omsorgscenter for hjemløse. centeret skal muligvis ligge i Kalundborg Kommune.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/der-skal-etableres-et-omsorgscenter-for-hjemlose/ 

Foto: Jokum Tord Larsen

Hele kranarmen på en entreprenørmaskine væltede midt oktober ud over Østre Havnevej i Kalundborg. Kranen blev brugt til arbejdet i havneparken og de nye broer i Vesthavnen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kran-vaeltet-ud-over-vejen/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Oktober var også måneden, hvor den populære tv-serie Carmen Curlers igen rullede over skærmen, og det gav anledning til et besøg fra Morten Hee Andersen og en række af de øvrige skuespillere fra serien samt manuskriptforfatter Mette Heeno i Kino den Blå Engel i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/haret-kroller-igen/ 

I oktober sagde kommunalbestyrelsen ja til Edvars Arkitekters forslag om, at opføre 24 plejeboliger ved Rørmosecentret i Gørlev. 24 plejeboliger og et tilhørende servicearealer på 330 m2 skal opføres ved Rørmosecentret i Gørlev.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/24-nye-plejeboliger-pa-vej/ 

I oktober indviede man to nye byggerier på Ny Vesthavn i Kalundborg. Der er tale om en godt 1.000 m2 stor bygning, der skal rumme Toldstyrelsen og Fødevarestyrelsens faciliteter på havnen, samt en ny værksteds- og depotbygning til havnens egne medarbejdere.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/indvielse-af-nye-havnefaciliteter-27-10/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Den internationale kunstner med lokale rødder, Maja Lisa Engelhardt, åbnede slut oktober efterårsudstillingen for Kunstnerforeningen IRIS, der i 2023 kunne fejre 20-års jubilæum.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-kendt-kunstner-i-ma-aldrig-miste-glaeden-ved-at-arbejde/ 

November

Verdens første metanoldrevne containerskib fra A.P. Møller – Mærsk anløb for første gang Ny Vesthavn i Kalundborg i november og skal fremover anløbe havnen hver uge. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-verdens-forste-metanol-drevne-containerskib-anlob-kalundborg-torsdag/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Statuen af J. Th. Lundbye står i Klosterparken, men får nu selskab af Lundbyes trofaste følgesvend - en lille bakketrold, som han gavn navnet Sindre. Lundbye og Sindre bliver genforenet på initiativ af Lundbyekomitéen i Kalundborg og takket være en fornem privat gave på 377.500 kr. fra Elsebeth Stryhn, tidligere topchef i fødevarevirksomheden Stryhn.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/lundbye-far-selskab-af-sin-lille-bakketrold/ 

Novo Nordisk investerer 42 milliarder kr. i Kalundborg frem mod 2031

Arkivfoto: Jens Nielsen

I november kom det frem, at Novo Nordisk investerer 42 milliarder kr. i Kalundborg frem mod 2031. Projekterne forventes at skabe 800 nye arbejdspladser i faciliteterne, når byggeriet er afsluttet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/novo-nordisk-investerer-42-milliarder-kr-i-kalundborg/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Ny rekord ved Novo Nordisk Diabetes løb i Kalundborg i 2023, hvor 1.000 mennesker havde tilmeldt sig løbet til trods for både koldt og regnfuldt vejr.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-ny-rekord-1000-til-diabeteslob/ 

I november blev lokalplanen vedtaget, og Innovater A/S, der udvikler ejendomsprojekter i Danmark, er snart klar til at gå i gang med at opføre op mod 90 boliger på Herredsåsen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/klar-til-at-opfore-op-mod-90-boliger/ 

Byggeriet af et nyt boligområde i Kalundborg blev også færdigt i november, og beboerne er flyttet ind. 50 nye rækkehuse med gode adgangsforhold til alle aldre og med fokus på fællesskab generationerne imellem.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/helt-nyt-boligomrade-er-faerdigt-og-alt-er-udlejet/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

En helt ny blokfabrik hos Gammelrand Beton A/S, med speciale i lecablokke og fundamentsblokke til husbyggerier, begynder at tage form i den store grusgrav ved Svebølle. Slut november ankom den første af tre store siloer til den nye fabrik.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-saertransport-ankom-med-den-forste-af-tre-siloer/ 

December

Foto: Jens Nielsen

December begyndte bl.a. med, at 90-årige Villy Hald modtog Kalundborg Kommunes Handicappris 2023.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/handicappris-har-altid-arbejdet-for-de-svage-i-samfundet/ 

I december blev taget første spadestik til Danmarks første CO2-fangstprojekt i fuld skala på Asnæsværket og på Avedøreværket i Hvidovre.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/byggeriet-af-danmarks-forste-co2-fangstprojekt-i-fuld-skala-saettes-i-gang/ 

Det var også måneden, hvor der blev sat ekstra tryk på, at der skal sættes  gang i endnu en motorvej til Kalundborg - tværmotorvejen fra Kalundborg over Slagelse, Næstved og til Rønnede.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/enighed-om-at-motorvej-pa-tvaers-af-sjaelland-har-forsteprioritet/ 

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm meddelte midt december, at Kalundborg Kommune nu har tilbagebetalt sidste rate på et stort lån på 313 mio. kr.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/vaek-med-gammel-gaeld/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

I december var der stor aktivitet i garageanlægget hos Falck på Stejlhøj i Kalundborg. 56 helt nye ambulancer skulle klargøres og være klar til den 1. februar, hvor det nye ambulanceberedskab i Region Sjælland træder i kraft.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/56-helt-nye-ambulancer-klargores-i-kalundborg/ 

Arkivfoto: Jens Nielsen

Hvert år til jul deler Kalundborg Broderlaug donationer ud til en række foreninger og organisationer, således også i december 2023. Uddelingen foregik i samarbejde med Meny Kalundborg, som er medsponsor og nær samarbejdspartner.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/broderlauget-og-meny-delte-gaver-ud-til-traengte-borgere/ 

En større båd udbrændte efter en voldsom brand en sen mandag aften i Høng. Politiet formoder at det er en krysantemumbombe som har forårsaget branden.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-bad-udbraendt-efter-eksplosion/

En kraftig storm har ramte Danmark sidst på året. Det var stormen Pia, som var gået i land. På Røsnæs blev der målt vindstød af orkanstyrke.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-der-er-malt-orkan-pa-rosnaes/

Håndværkerne er nu færdige med den nye Skibbro i havneparken. Det nye område, som både indeholder badezone og kajakpolo bane, bliver helt sikkert et populært opholdssted når det igen bliver forår og sommer.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/den-nye-skibbro-bliver-et-populaert-samlingssted/

Del