Året der gik 2. kvt. - 2021

Et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået

Året der gik 2. kvt. - 2021 Fotocollage: Jens Nielsen

2021 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 2. kvartal.

April:

Kalundborg Havn kommer ud af 2020 med et rekordstort overskud. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Kalundborg Havns bestyrelse kunne i begyndelsen af april meddele, at Kalundborg Havns årsrapport for 2020 fremviser det hidtil bedste resultat nogensinde med et overskud på + 61.545 mio. kr.

https://tv-kalundborg.dk/--19149

Nyt byudviklingsprojekt blev præsenteret for borgerne i Kalundborg Kommune i begyndelsen af april.

I april blev et stort ambitiøst byudviklingsprojekt, inddelt i fire delområder, præsenteret for offentligheden. I oktober sidste år har Kalundborg Kommune indgået en rammeaftale med AP Pension om, at kunne stå for byggeri i Kalundborg og udvikle hele bymidten. 

https://tv-kalundborg.dk/Byudviklingsprojekt-praesenteret-for-borgerne

Nyt udspil om infrastruktur blev præsenteret hos Novo Nordisk i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Den 8. april præsenterede regeringen et udspil til en ny infrastrukturplan, som er den største og mest omfattende plan for dansk infrastruktur nogensinde. Planen blev fremlagt hos Novo Nordisk i Kalundborg. Finansminister Nicolai Wammen lovede de mange tusinde medarbejdere på Novo Nordisk både bedre togforbindelse og motorvej helt til Kalundborg, da han sammen med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek og transportminister Benny Engelbrecht, fremlagde regeringens infrastrukturplan på over 160 mia. kroner, som skal samle Danmark frem mod 2035, på et pressemøde hos Novo Nordisk i Kalundborg torsdag middag.

https://tv-kalundborg.dk/Video-Baade-motorvej-og-bedre-togforbindelse-til-Kalundborg

Nyt byggeri skal i gang i Svebølle. Arkivfoto: Jens Nielsen.

April blev også måneden, hvor man gjorde klar til, at byggeriet af et godt 600 kvadratmeter stort samlingssted for de udekørende i hjemmeplejen og sygeplejen kunne gå i gang. Kommunalbestyrelsen har givet anlægsbevilling på i alt 12,5 mio. kr. til opførelse af et nyt samlingssted for de udekørende i hjemmeplejen med placering i Svebølle.

https://tv-kalundborg.dk/Byggestart-paa-nyt-stort-byggeri-til-hjemmeplejen

Generalprøve på masse vaccinering i bl.a. Kalundborg.

Mandag den 12. april skulle 19.600 borgere i Region Sjælland vaccineres mod COVID-19. Øvelsen var en generalprøve på at kunne masse-vaccinere, når vaccinerne er der. Men i Kalundborg blev bare 120 borgere vaccineret.

https://tv-kalundborg.dk/Vaccine-generalproeve--kun-120-blev-vaccineret-i-Kalundborg

Toldstyrelsen får egne faciliteter på Ny Vesthavn. Arkivfoto: Jens Nielsen.

I april fik Toldstyrelsen sine egne faciliteter på Ny Vesthavn ved containerterminalen. Toldstyrelsen opstiller en række krav til toldkontrolanlæg i forbindelse med gods, herunder containere. Dette kræver faciliteter, som Kalundborg Havn siden april har stillet til rådighed.

https://tv-kalundborg.dk/Toldstyrelsen-flytter-ind-paa-Ny-Vesthavn

Den eksisterende aktivitetsplads ved skaterbanen i Munkesøen udvides nu til en spændende legeplads for de mindste.

Foreningen Familiehjørnet har søgt om 360.000 kr. til midler til legeredskaber til at udvide aktivitetspladsen i Munkesøen, som en del af ’Få det fikset’ – puljen, og legepladsen er nu på vej.

https://tv-kalundborg.dk/Ny-legeplads-i-midtbyen-paa-vej

Nyrupskolen i Kalundborg er udvalgt til at være med i et bevægelsesprojekt, som DR1 står bag. Arkivfoto: Jens Nielsen.

150 elever fra 6. til 8. årgang på Nyrupskolen er i fokus i fire programmer på DR1 senere på året. Programmerne handler om et bevægelsesprojekt for 11 til 14-årige, og Nyrupskolen er blevet udvalgt, som den eneste skole i landet til at deltage.

https://tv-kalundborg.dk/Nyrupskolen-med-i-DR1-programmer-om-bevaegelse

Slut april blev den brede tilhængerforening af Kattegatforbindelsen stiftet.

Slut april blev den brede tilhængerforening af Kattegatforbindelsen stiftet. Det skete på en stiftende generalforsamling, som blev afviklet på nettet. Med få formelle ændringsforslag blev vedtægterne tiltrådt, således, at foreningen med navnet ’Kattegatforbindelsen – JA TAK’ nu er en realitet.

https://tv-kalundborg.dk/--19282

Maj:

Man vil nu anskaffe nye batteritog. Arkivfoto: Jens Nielsen.

I begyndelsen af maj meddelte Regionsrådet i Region Sjælland, at anskaffelsen af 14 nye batteritog nu kan sættes i gang. Man vil arbejde videre med, at udskifte de nuværende dieseltog på lokalbanerne med nye miljøvenlige batteritog. Lokaltog driver lokalbanerne for Region Sjælland og Region Hovedstaden. Deriblandt Høng Tølløse banen.

https://tv-kalundborg.dk/Batteritog-paa-vej

Yderligere genåbning af Danmark. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Samtlige partier i Folketinget på nær Nye Borgerlige blev natten til den 4.  maj enige om en yderligere genåbning af Danmark. Det betød bl.a., at alle elever i grundskolen kan vende tilbage i skole, og at fitnesscentre kan åbne igen.

https://tv-kalundborg.dk/Stor-aftale-om-yderligere-genaabning-19357

Den 6. maj blev der igen mulighed for at se film i biografen. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Efter fem måneders nedlukning kunne man igen se film i biografen Kino Den Blå Engel. Dog er der en række restriktioner, der skulle overholdes. Alle skulle fremvise en negativ coronatest eller et gyldigt coronapas, før de, for første gang i fem måneder, kunne komme ind og se film på det store lærred.

https://tv-kalundborg.dk/Efter-fem-maaneder---Saa-er-der-igen-film-paa-det-store-laerred

Ny sushi shop hos Meny Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

I begyndelsen af maj åbnede EatHappy en helt ny sushi shop-in-shop hos Meny Kalundborg, og den fik hurtig meget stor succes.

https://tv-kalundborg.dk/Klar-til-aabning-af-ny-sushi-shop-in-shop

Foto: Jens Nielsen

Lidt forsinket ankom specialskibet Meri en onsdag sidst på eftermiddagen til Ny Vesthavn i Kalundborg med en helt ny mobilkran til Kalundborg Havn, og tidlig torsdag morgen begyndte arbejdet så med at få den 420 tons tunge mobilkran frigjort så den kunne køres i land.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-420-tons-kran-bakset-i-land/

Der kunne være sket en rigtig grim ulykke, da en 10 tons tung ballastklods faldt af en mobilkran. Arkivfoto: Jokum Tord Larsen

En 10 tons tung ballastklods til en mobilkran faldt den 7. maj af en lastbil, da en chauffør fra kranfirmaet BMS kørte ud af rundkørslen ved Tømmerup. Der kunne være sket en rigtig grim ulykke, men heldigvis kom ingen til skade.

https://tv-kalundborg.dk/10-tons-jernklods-faldt-af-lastbil-i-rundkoersel

Omkring 30 meter af havnekajen på Equinor pieren kollapsede i forbindelse med et reparationsarbejde. Ingen personer er kommet til skade. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/havnekaj-kollapset/

Kalundborg Svømmehal bliver først renoveret i 2022. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Kalundborg Kommune besluttede midt maj, at renoveringen af Kalundborg Svømmehal bliver udskudt til den 1. maj 2022, da det er mest hensigtsmæssigt for alle brugere af svømmehallen.

https://tv-kalundborg.dk/--19400

Foto: Jens Nielsen

Siden lige efter 2. verdenskrig er skibstrafikken blevet overvåget fra det yderste Røsnæs, nu er det slut. En fredag formiddag i maj blev splitflaget strøget og fire mand er blevet arbejdsløse.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/slut-med-at-overvage-skibstrafikken-fra-rosnaes/

Musikarrangement i Havnsø aflyst grundet COVID-19 restriktioner. Arkivfoto: Jens Nielsen.

De gæster som i år havde glædet sig til bl.a. Sømændene, Rasmus Bjerg - som John Mogensen og flere kendte Stand-Up navne, til Musik i Havnsø sidst i juli måned, blev desværre skuffet, da foreningen bag det populære musikarrangement i vandkanten i Havnsø valgte at aflyse årets musikarrangement grundet COVID-19 restriktioner.

https://tv-kalundborg.dk/Aflyst

Musik i Gryden. Arkivfoto: Jens Nielsen.

I 2021 blev mange musikfestivaler og arrangementer aflyst grundet COVID-19 restriktioner, men SBK Event gik den anden vej og inviterede til Musik i Gryden på Møllebakken med tre populære kunstnere.

https://tv-kalundborg.dk/Klar-til-Musik-i-Gryden

Lokale politikere vil gerne have en klar udmelding om motorvej. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Maj var også måneden, hvor lokale politikere endnu engang efterspurgte dato for færdiggørelse af Kalundborgmotorvejen. Bekymringen gik på, at regeringen ikke har meldt klart ud om, hvornår man vil færdiggøre rute 23 til Kalundborg. Erhvervslivet i Kalundborg håber fortsat på, at være højt prioriteret.

https://tv-kalundborg.dk/Bekymret-for-manglende-udmelding-om-motorvejsprojekt

Foto: Jens Nielsen

Lige knapt 300 Militaryryttere, fra ni forskellige nationer, deltog en hel weekend i maj i det store internationale stævne Kalundborg Horse Event i Kåstrup. Det var Team Cep/Stald Jørgensenmed Mikkel Jørgensen i spidsen for det store arrangement, hvor de mange ryttere skulle igennem både dressur, terrænspringning og ridebanespringning.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-300-ryttere-fra-ni-nationer-til-start-i-kalundborg/

En mandag eftermiddag i maj kom en anmeldelse fra personalet fra Kalundborg Skadeklinik på Nørre Allé i Kalundborg, om at en patient havde truet en medarbejder på stedet. En mand var mødt op på klinikken for at få hjælp, men var påvirket af alkohol og opfarende. Manden henvendte sig til en sygeplejerske på et kontor, hvor patienter ikke har noget at gøre. Han truede herunder sygeplejersken på livet. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/sygeplejerske-pa-skadeklinik-blev-truet-pa-livet/

Foto: Jens Nielsen

I en weekend midt i maj fik alle forældre til børn på Rynkevangskolen i Kalundborg besked om, at skolen pt. er lukket grundet COVID-19 smitteudbrud. Der er smitte på tværs af klasserne på skolen, og derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed givet påbud om, at hele skolen skal lukkes indtil, at man har fået smitten under kontrol.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/smitteudbrud-har-lukket-skole/

Foto: jens Nielsen

30 boliger opføres på Bakketoppen i Kalundborg som et modulbyggeri, hvor 52 store præfabrikerede moduler køres fra fabrikken hos BM Byggeindustri i Hobro og til Kalundborg, og løftes på plads af en stor mobilkran. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/30-nye-boliger-kommer-som-store-byggeklodser/

Arkitektuddannelsen kommer til Kalundborg. Det har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen oplyst på et pressemøde en torsdag sidst i maj.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/endnu-en-uddannelse-kommer-til-kalundborg/

Foto: Jens Nielsen

Røsnæs Brugsforening var en realitet sidst i maj og brugsen i Ulstrup skal nu stå på egne ben. Den nyvalgte bestyrelse arbejder nu på at få ansat personale.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/danmarks-nyeste-brugsforening-er-stiftet-pa-rosnaes/

Juni:

Foto: Jens Nielsen

Kærby Gårdbutik, som åbnede først i maj, er blevet en succes. Mange kunder kigger ind hver dag for at købe friske grøntsager. En lørdag  først i juni blev kunderne budt på pølser og kartoffelsalat i anledningen af Fars Dag.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-gardbutik-bugner-af-friske-varer/

Foto: Jens Nielsen

Støv i de store grusgrave i Gammelrand gav deltagerne til Glad Rally Kalundborg, 3. afdeling af DM, store problemer da eliten i rally besøgte Kalundborg først i juni.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-stov-gav-store-udfordringer-i-dm-rally/

Foto: Jens Nielsen

En torsdag eftermiddag var der rejsegilde i den nye daginstitution Buldervang i Kalundborg. Da Buldervang snart er færdig markerede Kalundborg Kommune en vigtig milepæl i byggeriet ved et rejsegilde.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/billedserie-helt-ny-daginstitution-snart-klar/

Foto: Jens Nielsen

Farvel til mundbindet og længere åbningstider i nattelivet. Det var resultatet af forhandlinger om yderligere genåbning i juni måned. Mundbind er dog kommet tilbage sidst på året.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/farvel-til-mundbind/

Foto: Jens Nielsen

Boligselskabet Alliken havde inviteret til første spadestik på 18 nye almene familieboliger på Lundevej i Kalundborg i juni måned. Der er allerede 100 på venteliste til de nye boliger.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/nu-begynder-opforelse-af-18-nye-familieboliger/

Equinor sælger sin raffinaderi- og terminalvirksomhed i Danmark til Klesch, det omfatter bl.a. raffinaderiet i Kalundborg, oplyses i en pressemeddelelse i juni måned.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/raffinaderiet-i-kalundborg-er-solgt/

Foto: Jens Nielsen

En helt ny pantstation åbnede en fredag formiddag på Østre Havnevej i Kalundborg, og blev med det samme taget i brug.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-sa-kan-der-igen-pantes-flasker-og-daser/

Foto: Jens Nielsen

Det første af 10 madmarkeder hen over sommeren startede en lørdag midt i juni på gågaden i Kalundborg. Med madmarkederne håber Kalundborgegnens Erhvervsråd at skabe en ny tradition på gågaden i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/madmarked-skabte-ekstra-liv-i-gagaden/

Foto: Jokum Tord Larsen

Selv om det efterhånden er noget siden at cyklister har taget den nye cykelsti på Røsnæs i brug, så var den aldrig blevet indviet. Det blev der rådet bod på søndag sidst i juni, hvor Kalundborg Kommune og Røsnæs Udviklings- og Beboerforening havde inviteret alle interesserede til indvielse på Dyrehøj Vingård.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-cykelsti-endelig-indviet/

Privatfoto

Den danske racerkører Kevin Magnussen var forbi Nyrupskolen for at overrække stafetten fra 'Sammen i bevægelse' til Jonas fra 7.B. De 150 elever fra Nyrupskolen er i fokus i fire programmer på DR1 i uge 41. Programmerne handler om et bevægelsesprojekt for 11 til 14-årige.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kevin-magnussen-kom-forbi-med-stafetten-til-jonas/

Foto: Jens Nielsen

En gammel tradition med at alle årets studenter danser rundt om det mere end 250 år gamle platantræ i Klosterparken, bag Kalundborg Gymnasium, kunne desværre ikke gennemføres i år på grund af coronapandemien, men heldigvis havde myndighederne sagt ja til vognkørsel. Det gav masser af liv i byen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-byen-fyldt-med-glade-studenter-1/

Foto: Jens Nielsen

Danmark har fået fodboldfeber, og på Kontoret i Kalundborg blev alle kampene vist, det gav masser af god stemning hvor alle var klædt i rødt og hvidt.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-kaempe-fodboldfest/

Foto: Jens Nielsen

Det er 40 år siden at den første Ø-lejr på Røsnæs blev gennemført. Det blev fejret sidst i juni med kaffe og kage for styregruppen bag Ø-lejren og indbudte gæster fra lokalsamfundet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/40-ar-med-o-lejr-pa-rosnaes/

Foto: Mogens Gotlob

Heldigvis var der ingen som kom til skade da bybus 553, en tirsdag sidst i juni, tabte det venstre forhjul på Røsnæsvej i Kalundborg. Hjulet var røget af under kørsel og der ses mærker i asfalten hvor bussen har kørt uden hjul inden chaufføren fik bremset den store gule bybus ned.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/bybus-tabte-forhjul/

Del