Året der gik - 1. kvartal

Et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået

Året der gik - 1. kvartal

2022 er ved at rinde ud. TV-Kalundborg tager her et tilbageblik på nyhederne i Kalundborg Kommune i året, der er gået. Vi har samlet de begivenheder der har haft læsernes størst bevågenhed, i fire indslag, delt op efter kvartal. Her 1. kvartal.

Januar

2022 begyndte med, at en vildfaren raket satte ild til Høng Bibliotek. Biblioteket blev røgskadet efter en mindre brand i en reol nytårsaften. Det var en vildfaren raket, der røg gennem et vindue. Biblioteket var lukket helt frem til juni.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/vildfaren-raket-satte-ild-i-bibliotek/

Dernæst blev Røsnæsvejen for enden af Munkebakken i Kalundborg igen oversvømmet i forbindelse med et voldsomt regnvejr, og politiet og brandvæsen måtte afspærre vejen et stykke tid.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/tilbagevendende-problem-med-oversvommelse/

Den 16. januar 2022 blev dagen, hvor de danske biografer igen kunne slå dørene op efter endnu et nedluk grundet COVID-19. Ligesom der igen kunne holdes foredrag og konferencer med op til 500 siddende deltagere, og forlystelsesparker og omrejsende tivolier igen kunne åbne.  

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/biografejer-er-glad-og-tilfreds/

Januar blev ligeledes måneden, hvor Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg kunne bryste sig af, at det første hold af bioanalytikere blev færdiguddannet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/det-forste-hold-bioanalytikere-er-faerdige-1/

Som optakt til 2. etape af Tour de France 2022 får alle gennemkørselsbyerne besøg af Tour de France-trofæet, og den 20. januar blev det Kalundborg Kommunes tur.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/tour-de-france-trofaeet-kommer-til-kalundborg-kommune/

FermHub Zealand etablerede sig i Gørlev i januar - med et vækstmiljø for opstartsvirksomheder, inden for industriel biofermentering. Andel (det tidligere Seas-NVE) har givet 10 mio. kr. til projektet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/det-bliver-et-stort-pulserende-erhvervsfyrtarn/

 

I slutningen af januar blev bestyrelsen på Kalundborg Gymnasium, efter et grundigt rekrutteringsforløb med mange spændende og kvalificerede ansøgere, enige om, at ansætte Trine Fogh Lauridsen, som ny rektor på Kalundborg Gymnasium og HF – den første kvindelige rektor på Kalundborg Gymnasium.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/forste-kvindelige-rektor-pa-kalundborg-gymnasium-og-hf/

Januar blev også måneden, hvor endnu en person blev anholdt i sagen om dobbeltdrabet ved Meny i Kalundborg tilbage i november 2020.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/endnu-en-mand-anholdt-i-sagen-om-dobbeltdrab/

Stormen Malik, den kraftigste storm i fire år, rasede over Danmark slut januar med vindstød af orkanstyrke flere steder, bl.a. på Røsnæs. Ligesom den sørgede for, at en stormflod ramme landet søndag, således også på Vestre havnevej i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/video-oversvommelse-i-omradet-ved-vesthavnen/

Februar

Den 1. februar var COVID-19 ikke længere at betragte som en samfundskritisk sygdom. Regeringen besluttede at følge indstillingerne fra Epidemikommissionen, alle partier støttede op, og man fjernede dermed alle restriktioner relateret til COVID-19 pr. 1. februar.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/covid-19-alle-restriktioner-fjernes/

Den 5. februar 2022 åbnede den mexicanske Restaurant Jefe på Kalundborg Vesthavn. Det er Asger Øgelund og Mads Bang, der står bag den nye mexicanske restaurant. Interessen har været stor, faktisk var alt udsolgt de første dage.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/fuldt-hus-til-restaurant-abning/

Februar var også måneden, hvor et stort offentligt-privat konsortium valgte at melde ud, at de ville udvikle et erhvervsfyrtårn, der skal løfte Sjælland og øerne til en international førerposition inden for biosolutions. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bidrager med 60 mio. kr. fra REACT-EU. FermHub Zealand i Gørlev fik del i de 60 mio. kr., der er givet til projektet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/lokal-virksomhed-far-del-i-60-mio-kr-til-nyt-erhvervsfyrtarn/

I februar meldte Museum Vestsjælland ud, at de, til oktober, vil åbne en stor udstilling om Carmen Curlers i Kalundborg i forbindelse med, at DR viser en ny dramaserie, der netop bl.a. handler om den tidligere Carmen Curlers-fabrik i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/satser-stort-pa-udstilling-om-carmen/

COVID-19 betød, at landets BNP faldt på landsplan i 2020, men i 18 kommuner kom man ud med positiv vækst. Fremgangen var mest markant i Kalundborg med et plus på 2 procent.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kalundborg-har-den-storste-vaekst-i-landet/

Februar var også måneden, hvor DR vendte tilbage til Kalundborg for, at lave flere optagelser til dramaserien om Carmen Curlers. Der blev filmet på den gamle Carmen fabrik, som i dag hedder Casa Danica og rummer mange forskellige virksomheder, bl.a. TV-Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/tv-serien-carmen-curlers-optages-i-de-gamle-fabriksbygninger/

Politiet anholdt, i midten af februar, yderligere en person i sagen om dobbeltdrabet på parkeringspladsen ved Meny på Nørre Alle i november 2020, hvor i forvejen seks personer sidder fængslet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/dobbeltdrab-endnu-en-person-er-anholdt/

I februar kom stormen også forbi på Røsnæs, hvor der blev målt vindstød af stærk storm natten til torsdag. Der blev målt vindstød på 30,5 meter i sekundet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/pa-rosnaes-er-der-malt-vindstod-af-staerk-storm/

Enhedslisten og SF havde til kommunalbestyrelsesmødet i februar stillet forslag om, at en samlet kommunalbestyrelse skulle sende et brev til Transportministeren, hvor det fremgik, at der i Kalundborg er fuld enighed om, at en bro fra Røsnæs eller Asnæs med tilhørende motorvej ikke er en ønskelig løsning. Flertallet ønskede dog at vente med at tage stilling til en Kattegatforbindelse.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/flertal-vil-vente-med-at-tage-stilling-til-en-kattegatforbindelse/

Dyrehøj Vingaard på Røsnæs modtog i februar Danske Rejsejournalisters Havfruepris 2022 for sine nyskabende bidrag til dansk turisme.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/far-pris-for-nyskabende-bidrag-til-dansk-turisme/

Slut februar var der officiel indvielse af Kalundborgs nye uddannelses- og forskningscenter Helix Lab. Netop Helix Lab styrker samarbejdet mellem forskning og industri i Skandinaviens største bioindustrielle klynge, internationalt anerkendt for industriel bæredygtighed og cirkulær produktion og hjemsted for flere end 5.000 industriarbejdspladser fordelt på en række af Danmarks største virksomheder.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/officiel-indvielse-af-helix-lab/

Den 24. februar 2022 invaderede Rusland Ukraine, hvilket optagede rigtig mange danskere således også kalundborgensere. Kalundborg Kommune meldte således ud, at man havde i sinde at gøre, hvad der var brug for i forhold til eventuelle flygtninge, der kommer til kommunen.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/kalundborg-hjaelper-gerne-flygtninge-fra-ukraine/

Marts

I marts skulle Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til et varmeprojektforslag for 50 boliger og et fælleshus i et nyt boligområde ved Lupinvej i Kalundborg. Et privat firma vil nemlig bygge 50 boliger og et fælleshus på i alt 4.100 m² i det nye boligområde i Klostervængets forlængelse, ved Lupinvej i Kalundborg. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/50-nye-boliger-til-kalundborg/ 

Ligesom i den øvrige del af Danmark blev der den 6. marts helt lukket ned for hurtigtest til COVID-19 i Region Sjælland. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/hurtigtest-lukker-i-hele-landet/ 

Marts var også måneden, hvor Kalundborg Havn kunne fortælle, at der vil komme otte krydstogtanløb til Kalundborg Ny Vesthavn i 2022, heraf er de seks med AidaNova som er blandt verdens største krydstogtskibe.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/et-af-verdens-storste-anlober-kalundborg-seks-gange-i-ar/ 

I marts igangsatte Kalundborg Havn klargøring af et ca. 150.000 m2 stort område på Ny Vesthavn, idet dette skulle udlejes til APM Terminals til opbevaring af mindst 10.000 containere.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/mindst-10-000-containere-skal-opbevares-pa-ny-vesthavn/ 

I marts begyndte den lokale virksomhed HRS i Kalundborg, ved hjælp af 3D printer,  at sende 3D-printede årepresser til Ukraine i forbindelse med, at man i I Ukraine mangler grundet krigen i landet.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/lokalt-firma-3d-printer-arepresser-til-sarede-i-ukraine/ 

Kalundborgs borgmester, Martin Damm blev i marts valgt til atter at stå i spidsen for Kommunernes Landsforening. 

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/martin-damm-ny-formand-for-kommunernes-landsforening-2022/ 

I marts vedtog et bredt flertal i Folketinget den politiske aftale om ”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark". Det betyder, at Det Kongelige Akademi har fået sikret rammevilkårene for en ny arkitektuddannelse i Kalundborg.

https://tv-kalundborg.dk/nyheder/ny-arkitektuddannelse-i-kalundborg-bliver-en-realitet/ 

Del