Arbejdsløse fra Fyn skal tilbydes arbejde i Kalundborg

I forbindelse med den nye aftale kommer en delegation fra Odense Kommune til Kalundborg Kommune i dag onsdag d. 3. januar.

Arbejdsløse fra Fyn skal tilbydes arbejde i Kalundborg
Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Besøg fra Odense Kommune til Kalundborg bliver officiel indledning på et formelt samarbejde mellem jobcentrene i de to kommuner. 

I Kalundborg Kommune er der et stort behov for arbejdskraft. På 1½ år er antallet af arbejdspladser steget med 2000 arbejdspladser. Og for såvel private som offentlige arbejdspladser er det en konstant udfordring at skaffe kvalificeret arbejdskraft, skriver Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Odense Kommune har et større antal ledige, der både kan være interessante for industrien i Kalundborg, og for en række af de øvrige områder, hvor der er rekrutteringsudfordringer i Kalundborg Kommune. Det handler om forskellige velfærdsområder, fx skolelærere.

Derfor har Odense Kommune og Kalundborg Kommune indgået en aftale om samarbejde mellem jobcentrene i de to kommuner. Hovedpunkterne i aftalen er:

  • Det er aftalt, at der aftales konkrete operationelle arbejdsgange for formidling af ledige fra Odense på de rekrutteringsanmodninger, Jobcenter Kalundborg får fra virksomheder såvel om generel formidling af jobåbninger i Kalundborg.
  • For at understøtte denne formidling og styrket samarbejde om rekrutteringsordrer udstationerer Kalundborg Kommune en medarbejder regelmæssigt i Odense efter behov. I første omgang fysisk ca. hver 14. dag for at sikre, at det tværkommunale samarbejde kommer godt i gang.
  • Det er ligeledes aftalt, at der gennemføres online events om job- og bosætningsmuligheder i Kalundborg for både ledige som relevante medarbejdere i Jobcenter Odense. 

I forbindelse med den nye aftale kommer en delegation fra Odense Kommune anført af Rådmand for beskæftigelse Rådmand Christoffer Lilleholt til Kalundborg Kommune onsdag d. 3. januar hvor de skal mødes med kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen og arbejdsmarkedschef Lasse Bjerregaard.

Del