Arbejdsdag betød mange forbedringer i børnehave

De var positivt overraskede over den store opbakning til arbejdsdagen.

Arbejdsdag betød mange forbedringer i børnehave
Torsdag i sidste uge havde Raklev Børnehave inviteret deres forældregruppe til arbejdsdag.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Torsdag i sidste uge havde Raklev Børnehave inviteret deres forældregruppe til arbejdsdag for første gang siden 2019. Kl. 15 kom forældrene for at tage fat på de mange opgaver. Indendørs handlede det om hovedrengøring af fx køkken, og udendørs var der linet op til flere store projekter.

Det drejede sig om træbeskyttelse af boldbanen samt klargøring af de store plantekasser. En forælder, som ikke selv kunne deltage på dagen havde fået Stark til at sponsorere malingen. Dagen igennem havde børnene set frem til at arbejde sammen med deres forældre, så det var både store og små, som svingede penslerne og rensede jorden for ukrudt. Teamleder Henrik Hoppe måtte flere gange kalde på de arbejdende ”malersvende” og ”gartnere” for at få dem til at holde kaffepause og smage de forældrebagte kager.

Et andet projekt drejede sig om de udendørs borde. Der sørgede nogle dygtige forældre for, at bordene fik monteret massive bordplader. Det er en kæmpe forbedring af børnemiljøet, at børnehavens børn ikke længere skal slås med ujævne brædder og mellemrum, når de skal lege og spise ved bordene, fortæller pædagogerne. Under Corona har vi lært at sætte pris på vores overdækkede udendørsområde, men nu har bordene en meget bedre kvalitet. Også her var der overalt små hjælpere blandt børnene, som tog del i arbejdet.

”Raklev er heldige at nyde så stor opbakning blandt forældrene, men vi gør også meget ud af at forberede dagen, så der er styr på materialer samt overblik over, hvad vi beder om. Også forberedelserne involverer forældrene, som byder ind med engagement og faglig ekspertise. På den måde er det flere uger med fælles opmærksomhed på vores børnehave, da alting således bliver pænt til Blomsterdagen i maj måned, hvor Bedste-/oldeforældrene kommer forbi,” fortæller pædagogmedhjælper Tommy Nielsen.

Tommy Nielsen og det øvrige personale er glade for at genoptage traditionen efter Corona-årene. De er positivt overraskede over den store opbakning, selv om man konkurrerede med et førskolearrangement på Nyrupskolen. Dagen efter kom enkelte forældre igen for også at male plantekasserne.

Del