Arbejdet med etablering af lyskryds i Tømmerup sættes snart i gang

Rundkørslen skal ombygges til et lysreguleret kryds for at sikre en mere effektiv trafikafvikling i fremtiden.

Arbejdet med etablering af lyskryds i Tømmerup sættes snart i gang
Sådan forestiller Vejdirektoratet sig, at lyskrydset i Tømmerup kommer til at se ud. Illustration: Vejdirektoratet.

Af Jens Nielsen

Kalundborgmotorvejen skal slutte i et firbenet lysreguleret kryds, med fire vognbaner. Nu kan Vejdirektoratet oplyse, at arbejdet igangsættes til efteråret 2024.

Efter ferien, vil der begynde at ske interessante ting på 3. etape af Kalundborgmotorvejen. Det oplyser Vejdirektoratet i et nyhedsbrev.

Vejdirektoratet planlægger lige nu anlægsarbejdet ved Tømmerup-rundkørslen i den vestlige ende af strækningen. Rundkørslen skal ombygges til et lysreguleret kryds for at sikre en mere effektiv trafikafvikling i fremtiden. I dag er der dagligt tæt trafik omkring rundkørslen, især i myldretiden, hvor mange bilister ender med at holde i kø.

”Vi forventer at ekspropriere jorden ved Tømmerup i september, og hvis alt går efter planen, kan vi starte selve anlægsarbejdet i oktober. Mens vi ombygger rundkørslen, vil det stadig være muligt for trafikanter at passere igennem. Vi vil give mere information om trafikafviklingen, når vi nærmer os startdatoen,” fortæller Christian Tolderlund, projektchef i Vejdirektoratet.

Det er Kalundborg Kommune som i et høringssvar fra foråret 2023 har opfordret Vejdirektoratet til at igangsætte arbejdet omkring Tømmerup-rundkørslen inden anlægsarbejdet af selve Kalundborgmotorvejen sættes i gang og det har Vejdirektoratet altså lyttet til.

Motorvejsplaner bliver gennemgået

I februar blev der afholdt linjebesigtigelse for deletape 4 mellem Svebølle og Tømmerup. Her skulle Ekspropriationskommissionen vurdere linjeføringen, dvs. placeringen af motorvejen, og den blev godkendt. For de øvrige deletaper vil der ikke blive afholdt linjebesigtigelse, da den eksisterende Skovvej vil blive opgraderet og udvidet til motorvej.

Flere huse skal rives ned for at give plads til Kalundborgmotorvejen, det arbejde er også i gang, bl.a. på Tingvejen i Kalundborg.

Del