APM Terminals forlænger kontrakt med Kalundborg Havn

APM Terminals har indgået en aftale med Kalundborg Havn om at forlænge kontrakten af ​​Kalundborg containerterminal med 10 år frem til 2033.

APM Terminals forlænger kontrakt med Kalundborg Havn
APM Terminals forlænger kontrakten af Kalundborg containerterminal. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

APM Terminals forlænger kontrakten af Kalundborg containerterminal og introducerer nye tilbud til kunderne, bl.a. fødevare- og veterinærkontrol.

APM Terminals har indgået en aftale med Kalundborg Havn om at forlænge kontrakten af ​​Kalundborg containerterminal med 10 år frem til 2033.

I Kalundborg vil APM Terminals øge sin tilstedeværelse ved at påtage sig ansvaret for alle kranoperationer. Endvidere vil APM Terminals introducere fødevare- og veterinærkontrol som ny kundeservice efter investeringer foretaget af Kalundborg Havn. Bygningen til fødevare- og veterinærkontrol er lige nu under opførelse på Ny Vesthavn.

”Vi vil fortsætte med at investere for at udnytte vores globale kompetencer lokalt i Kalundborg. Med Kalundborg ser vi en mulighed for at give kunderne en ekstra service og et effektivt, grønnere og konkurrencedygtigt produkt på en stærk beliggenhed, som er godt forbundet, tilgængelig og tættere på industrien og havnens kunder”, fortæller Mikael Gutman, administrerende direktør Nordic, APM Terminals.

APM Terminals etablerede sig på Ny Vesthavn i 2021 hvor det første containerskib anløb i marts måned samme år.

”Vi lavede en opstartsaftale på to år da APM Terminals etablere sig på Ny Vesthavn i Kalundborg og nu har vi så gennemgået hele aftalen og forhandlet os frem til en ny 10-års aftale, så det er glædeligt for både APM Terminals og for Kalundborg Havn,” fortæller Bent Rasmussen, direktør for Kalundborg Havn.

Kalundborg Havn har en strategisk placering ved siden af ​​dybhavsruten i Storebælt, der forbinder Østersøen og Nordsøen, hvilket giver en optimal søforbindelse mellem Kalundborg og centrale markeder. Beliggende tæt på København, har APM Terminals Kalundborg adgang til et af de største områder i Danmark, samtidig med at det betyder cirka 12 timer kortere ’damptider’ til søs.

Del