AP Pension har købt grund i centrum af Kalundborg

Dermed kan selskabet senere på året tage første spadestik til de meget omdiskuterede boliger.

AP Pension har købt grund i centrum af Kalundborg AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i Klosterparken i Kalundborg. Klosterparken i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i Klosterparken i Kalundborg. Dermed kan selskabet senere på året tage første spadestik til de meget omdiskuterede boliger, der vil blive opført af totalentreprenøren 5E Byg.

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, kan, efter planen, til efteråret tage første spadestik til opførelsen af 97 bæredygtige boliger i Klosterparken i Kalundborg. AP Ejendomme har nemlig nu købt en 13.800 kvadratmeter stor grund i parken af Kalundborg Kommune. Selskabet overtager grunden den 1. oktober 2022.

De 97 boliger, der bliver fra 49-110 kvadratmeter, er fordelt på syv punkthuse med ca. 8.800 etagemeter bolig. Fælles for boligerne er, at de alle får altaner med udsigt til Klosterparken. Udover at blive certificeret med Svanemærket vil boligerne i fundamenterne blive opført med Aalborg Portlands CO2-reducerede cementtype, FutureCem, der har op til 30 procent lavere CO2-aftryk. Boligerne er tegnet af Arkitema.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, er meget tilfreds med købet af grunden i Klosterparken: ”Kalundborg Kommune er inde i en rivende udvikling, der tiltrækker både virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Dermed vil der være et øget behov for flere og moderne boliger i Kalundborg, og det er vi glade for, at vi kan være med til at bidrage til med købet af grunden. Gennem hele processen om Klosterparken har vi har haft et godt samarbejde med Kalundborg Kommune. Et samarbejde, som vi ser frem til at fortsætte,” siger Peter Olsson om købet af grunden, hvor projekteringen er gået i gang.

Borgmester i Kalundborg Kommune, Martin Damm, ser også frem til, at opførelsen af boligerne i Klosterparken kan gå i gang.

”Vi er meget glade for, at aftalen med AP Ejendomme nu er endelig på plads. For vi har et behov for flere nye og moderne boliger, hvis vi også i fremtiden vil være en attraktiv kommune for både borgere og virksomheder. Med købsaftalen på plads er det første skridt mod en række nye boliger i centrum af Kalundborg taget, og vi ser frem til at følge det fortsatte arbejde med boligerne,” siger han.

AP Ejendommes boliger i Klosterparken vil blive opført med stor respekt for resten området, forklarer den adm. direktør i AP Ejendomme.

”Det arkitektoniske udtryk i boligerne er moderne og nutidigt og med et afsæt i Kalundborgs historiske bebyggelser. De nære omgivelsers sadeltagsmotiver og røde tegl kommer til at blive afspejlet direkte i vores projekt. For det er et utroligt flot område, vi skal opføre boliger i. Derfor skal vores boliger passe ind i området. Samtidig vil vi opføre et åbent og inkluderende område, hvor der vil være vægt på social bæredygtighed, hvor folk på kryds og tværs kan danne fællesskaber,” siger Peter Olsson, der samtidig kan fortælle, at det bliver totalentreprenøren 5E Byg, der kommer til at stå for opførelsen af de 97 boliger: ”Vi har efterhånden arbejdet sammen med 5E Byg på mange af vores projekter, og vi kan altid regne med, at tidsplanerne bliver overholdt. Ligesom kvaliteten på arbejdet fra 5E Byg er i top. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at vi igen skal arbejde sammen med 5E Byg.

Man forventer, at de 97 boliger er afleveret i april 2024.

Del