Annette sælger biografen

En rejse er slut. 18 år er gået, og Annette Sønder Nielsen forlader Kino Den Blå Engel, da det er tid til nye eventyr.

Annette sælger biografen Annette Sønder Nielsen sammen med sin bror, Brian Sønder Andersen, der nu overtager biografen i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

En rejse er slut. 18 år er gået, og Annette Sønder Nielsen forlader Kino Den Blå Engel, da det er tid til nye eventyr. Men hun efterlader den hyggelige gamle biograf  i gode hænder hos sin bror, Brian Sønder Andersen.

Den 1. november 2003 købte Anne Orø Hansen og Annette Sønder Nielsen biografen i Kalundborg og omdøbte den straks til Kino Den Blå Engel. De havde høje ambitioner, da de ville skabe et kulturhus med musik, foredrag, comedy og ikke mindst et væld af fantastiske film, så byens borgere kunne opleve og nyde kulturen helt tæt på.

En lys fremtid

”Det føles faktisk, som var det i går, vi stod der, fuld af energi og lyst til at skabe, og det lykkedes os. Vi havde ni ubeskrivelig år sammen fuld af glæde, grin, samhørighed, venskab og ubetinget loyalitet. Desværre døde Anne i 2014 efter længere tids sygdom, en sorg der, den dag i dag, fylder meget i mit liv. Men heldigvis trådte min bror, Brian Sønder Andersen til, og sammen har vi udviklet konceptet og forretningen med bl.a. en bredere palet af events, en luksus-biografsal og Ishjørnet,” fortæller Annette Sønder Nielsen.

Hun fortæller endvidere, at det ikke altid er let at drive et kulturhus rent økonomisk, slet ikke gennem en corona-krise, men hun er dybt taknemmelig for, at byens borgere og virksomheder altid har støttet op om biografen.

”Det er det, der gør, at den stadig er her, og at fremtiden lysner derude, med mange gode film på vej og nye tiltag. Men tiden er nu kommet for mig til, at drage ud på en ny rejse. 18 år er gået ,og jeg er stolt af denne forretning som Anne og jeg påbegyndte, Brian og jeg videreførte, og som jeg nu sælger videre til Brian, hvor den vil være i trygge hænder.”

Kender endnu ikke destinationen

Hvor Annette Sønder Nielsens rejser tager hende hen, ved hun endnu ikke.

”Er der nogen, der tænker, at der kunne Annette da lige passe ind, er jeg, som altid, åben over for nye udfordringer. Og så vil jeg meget gerne takke alle, som jeg gennem årene har stiftet bekendtskab med. Gode kollegaer, vores Børnefilmklub, forretningsforbindelser, leverandører og kunder, mine fantastiske medarbejdere, derudover familie og venner, som altid har givet en hjælpende hånd med. Til sidst, men ikke mindst, mine allernærmeste, som har stået bag mig gennem denne ikke helt nemme beslutning. Tak for årene og alle de skønne oplevelser,” slutter Annette Sønder Nielsen af med at sige.

Del