Ambulancestation: Tryghed for yderområderne

Fredag var der indvielse på den nyrenoverede base i Gørlev, der vil have et fastbemandet døgndækkende paramedicinerberedskab.

Ambulancestation: Tryghed for yderområderne
Fredag middag blev den nye ambulancestation i Gørlev indviet. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag blev den nye ambulancestationen i Gørlev indviet. Ambulancestationen i Gørlev er en del af den nye ambulancekontrakt mellem Falck og Region Sjælland, der træder i kraft den 1. februar 2024.

Mange var mødt op for at fejre indvielsen af den nyrenoverede base i Gørlev, der vil have et fastbemandet døgndækkende paramedicinerberedskab. Der er otte personer ansat til stationen, og de er på vagt to ad gangen.

Stationen bliver ledet af områdeleder, Karoline Becher, og ligger i øvrigt i det tidligere hjælpemiddelsdepot, der er bygget om. På matriklen ligger også Vestsjællands Brandvæsen, hjemmeplejen og sygeplejen.

Tryghed for yderområderne

Martin Betzer, Falcks ambulancedirektør i Region Sjælland, bød velkommen og fortalte, hvor glad han var for, at kunne byde velkommen til indvielsen af ambulancestationen i Gørlev.

”Vi har glædet os meget. Det er en tryghed for yderområderne, og de nye ambulancer er langt bedre udstyret i dag end tidligere. Stationen i Gørlev er en af 17 stationer, som regionen skal drive. I Kalundborg Kommune takket være et stærkt samarbejde med Falck, Region Sjælland og Kalundborg Kommune,” sagde han.

Også formand for Region Sjællands Præhospitale Udvalg, Jens Ravn, sagde et par ord ved indvielsen: Vi er rigtig glade for at kunne indvie stationen i dag. Placeringen er med til at give den optimale og hurtige betjening, som vi gerne vil give borgerne i området.”

Hurtigere hjælp til borgerne

Ligesom Martin Damm (V) borgmester for Kalundborg Kommune udtrykte sin glæde over, at der er kommet en ambulancestation til Gørlev - og havde fokus på hurtig hjælp til borgerne: ”Det er en glædens dag, at vi nu får en ambulancestation i Gørlev. Gørlev ligger ret centralt for et stort område, og vi er nu opgraderet i Kalundborg Kommunes sydlige del med hurtigere hjælp til borgerne, da beliggenheden i Gørlev betyder meget for responstiden for den sydlige del af kommunen. Det tænker jeg også, at borgerne er glade for.”

I øvrigt mødte bemandingen ind på den nye station i Gørlev for første gang fredag morgen.

Frem mod kontraktstart den 1. februar 2024 vil der yderligere sættes baser i drift/fortsætte drift i Nykøbing Sjælland, Asnæs, Holbæk, Roskilde, Jyllinge, Jyderup, Kalundborg, Kirke Hyllinge, Dianalund, Sorø, Slagelse, Korsør, Skælskør, Fuglebjerg, Næstved Nord og Næstved Syd.

Del