Ambulancer og ammoniakberedskab kaldt til Novo-sitet

Fire personer fik det skidt efter at have indåndet ammoniakken og blev tilset af ambulancen på stedet.

Ambulancer og ammoniakberedskab kaldt til Novo-sitet
Flere ambulancer og Vestsjællands Brandvæsen blev kaldt til Novo-sitet i Kalundborg tirsdag sidst på eftermiddagn. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Tirsdag sidst på eftermiddagen blev flere ambulancer og Vestsjællands Brandvæsen tilkaldt til Novo sitet i Kalundborg i forbindelse med et ammoniakudslip.

Vestsjællands Brandvæsen blev tirsdag eftermiddag kl. 16.04 alarmeret om et muligt ammoniakudslip på Novo-sitet i Kalundborg. Meldingen lød også på, at en person havde fået det dårligt i forbindelse med udslippet.

Brandvæsenet sendte både en tankvogn og deres ammoniakberedskab afsted, samtidig blev tre ambulancer og en akutvogn tilkaldt og stod standby ved Novos fritidscenter.

Alarmen var dog ikke så dramatisk som den første melding lød på. Ved en ventil var lækket lidt ammoniak i forbindelse med udskiftning af en pakning. 

Stoffet spredte sig og det blev derfor besluttet at evakuere bygningen. Fire personer fik det skidt efter at have indåndet ammoniakken og blev tilset af ambulancen på stedet. Det var ikke nødvendigt med yderligere behandling.

Arbejdstilsynet er orienteret om hændelsen oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Fakta: Ammoniak er et kemikalie, der har fået navn efter den Ægyptiske gud Amon. Stoffet er en kemisk forbindelse mellem kvælstof (N) og brint (H). Ammoniak har den kemiske formel NH3, og det er en giftig, basisk og derfor ætsende gasart, NH3 (g), som er skadelig eller dræbende for både dyr og planter.

Del