Aldi lukker i Danmark

Den helt nybyggede ALDI i Kalundborg bliver nu overtaget af konkurrent. 

Aldi lukker i Danmark

Af Jens Nielsen

ALDI har besluttet at trække sig fra det danske marked og indgået en aftale med REMA 1000. Danmark, der køber 114 af ALDI Danmarks 188 butikker. ALDI lukker eller sælger de øvrige butikker fortløbende i løbet af 2023. Den nybyggede ALDI i Kalundborg bliver til en REMA 1000.

Beslutningen om at forlade det danske marked er truffet som led i ALDI Nord Group of Companies’ transformationsstrategi med henblik på at fokusere indsatsen på de øvrige otte europæiske markeder, hvor ALDI oplever stærk vækst, skaber bedre resultater og ser et langsigtet potentiale, oplyser ALDI i en pressemeddelelse.

Den europæiske discountkæde har derfor indgået en betinget aftale med REMA 1000 Danmark, der er en del af Reitan Retail, om overdragelse af 114 danske ALDI-butikker.

Blandt de butikker som REMA 1000 overtager, er den helt nybyggede ALDI på Sct. Jørgensbjerg i Kalundborg, som åbnede i juni i år.

Om der er plads til tre REMA 1000 supermarkeder i Kalundborg er der endnu ingen melding om.

REMA 1000 har i forvejen supermarkeder på Slagelsevej og på Klosterparkvej i Kalundborg.

Den danske gren af den tyske dagligvarekoncern har kæmpet med underskud i mange år og fik sidste år et minus på 393 millioner kroner.

Aldi åbnede sin første butik i Danmark i 1977 og var dermed den første discountkæde i Danmark.

Del