Akut brug for midlertidige studieboliger

Kalundborg Kommune appellerer nu til, at private åbner deres hjem for de unge studerende. 

Akut brug for midlertidige studieboliger
Foto: Colourbox

Kalundborg Kommune søger midlertidige boliger til studerende i akut behov

Kalundborg Kommunes bosætningsteam søger hjælp fra private borgere for at imødekomme det presserende behov for midlertidige boliger til nye studerende, der om ganske kort tid begynder deres uddannelse i Kalundborg.

De studerende er både danske og internationale studerende, der skal studere på for eksempel Professionshøjskolen Absalon og Det kongelige Akademi (Arkitektuddannelsen).

Det haster

De studerende forventes at ankomme allerede fra den 19. august, og de søger midlertidige lejeboliger, hvor de kan bo, indtil de finder mere permanente løsninger. Nogle studerende har bolig fra oktober, men mangler et sted at bo i den første måned. Kalundborg Kommune appellerer nu til, at private åbner deres hjem for de unge studerende. 

"Vi opfordrer alle, der har et ledigt værelse eller en mindre lejlighed, de kan leje ud, til at være en del af løsningen i den her vigtige indsats," siger Anika Lucassen, bosætningskonsulent i Kalundborg Kommune. "Det giver ikke bare de studerende et sted at bo, men det er også en mulighed for at byde dem velkommen til vores lokalsamfund og gøre deres overgang til studielivet så glat som muligt."

Samarbejde mellem kommune og private virker

Sidste år hjalp kommunens bosætningsteam sammen med private borgere flere studerende med at finde boliger. Kommunen håber, at man igen i år i samarbejde kan sikre, at alle nye studerende har en komfortabel seng at sove i, når de begynder deres uddannelsesrejse.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan hjælpe og udleje en midlertidig bolig til en studerende: Kontakt bosætningskonsulent Anika Lucassen på telefon 20 13 60 72 eller aslu@kalundborg.dk.

Del