Aftale underskrevet: 4000 borgere skal bevæge sig mere

Aftalen om at Kalundborg Kommune nu er visionskommune i Bevæg Dig For Livet er underskrevet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Kommune er nu officielt en del af projektet Bevæg Dig For Livet, hvor målet er at få 4000 flere voksne borgere i Kalundborg Kommune til at blive mere fysisk aktive over en femårig projektperiode.

Borgmester Martin Damm (V) skrev lørdag under på visionsaftalen om at Kalundborg Kommune nu er en del af projektet Bevæg Dig For Livet. Medunderskriver på aftalen var repræsentanter fra DGI og DIF.

Underskriftsceremonien foregik på Solskinspladsen i forbindelse med den store BEVÆG festival.

Bevæg Dig For Livet og Kalundborg Kommune har opsat en række helt konkrete mål. Både for, hvor mange flere fysisk aktive borgere, projektet skal kaste af sig, og for hvor mange flere, der skal melde sig under fanerne, som en del af foreningslivets fællesskab. 

”Det her er en aftale som er ret ambitiøs som handler om og få borgerne til at bevæge sig noget mere, det giver et bedre liv for borgerne, både fysisk og mentalt, men vi kan kun gøre noget ved det her hvis vi løfter sammen og hele det bærende er vores foreningsliv hvor man bl.a. får et socialt fællesskab,” sagde Martin Damm i sin tale inden aftalen blev underskrevet.

Visionsaftalens mål over de kommende fem år er, at 4000 flere voksne borgere – de, der er fyldt 25 år - bliver fysisk aktive, så andelen af fysisk aktive voksne i kommunen stiger fra 64 procent til 73 procent, og at minimum 1500 flere voksne borgere bliver en del af foreningslivets fællesskab. Dermed skal andelen af medlemmer i idrætsforeningerne i de voksne aldersgrupper stige fra 27 procent til 31 procent. 

”Vi er fælles om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, og når man er visionskommune i Bevæg Dig For Livet som Kalundborg Kommune er nu, så bliver man jo også helt automatisk en af verdens mest idrætsaktive kommuner, og så er det fantastisk at komme her i dag og se hvordan idrætten, sundheden og kulturen spiller så godt sammen,” sagde Thomas Bach, næstformand i DIF i forbindelse med underskrivelsen af visionsaftalen.

Målsætningen er også, at 1000 flere børn og unge bliver en del af foreningslivets fællesskaber således, at andelen af medlemmer i idrætsforeningerne i aldersgruppen op til 24 år stiger fra 69 procent til 89 procent.

Kalundborg Kommune er den 25. kommune i landet som nu er en del af Bevæg Dig For Livet.

Del