Aflyst – men regningen ender ikke hos borgerne

Et langbord på over 1 kilometers længde med flere end 3.000 spisende som skulle have en gourmetoplevelse, men nu er det hele aflyst.

Aflyst – men regningen ender ikke hos borgerne Fra venstre, Christian Wellendorf, holdkaptajn for kokkelandsholdet, borgmester Martin Damm, Morten Juul Andersen, CEO for Dansk Gastronomisk Union og Betina Newberry, Dyrehøj Vingård, fotograferet da arrangementet Verdens længste Langbord blev præsenteret på et pressemøde i november, men nu er det hele aflyst. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Arrangementet Verdens længste langbord, som skulle have været afviklet i forbindelse med Tour de France i Kalundborg d. 2. juli, er aflyst. Flere rygter lyder, at regningen for aflysningen på omkring en million kroner ender hos skatteborgerne – men det har intet på sig.

Kokkelandsholdet er i centrum, når Dansk Gastronomisk Union inviterer til Verdens Længste Langbord, når Tour de France for første gang kører gennem Kalundborg i juli måned. Her kan mad- og cykelentusiaster få smag for dansk gastronomi fra nogle af de største talenter, og blive de første til at smage på kokkelandsholdets kommende VM-menu.

Sådan lød det da det ambitiøse projekt blev præsenteret på Dyrehøj Vingård i november sidste år.

Et langbord på over 1 kilometers længde med flere end 3.000 spisende, hvor Dansk Gastronomisk Unions syv landshold skulle skabe en unik gourmetoplevelse på Stejlhøj i Kalundborg.

Men nu er det hele aflyst, der er kun solgt omkring 200 billetter på nuværende tidspunkt.

I følge sn.dk står Dansk Gastronomisk Union tilbage med en regning på omkring en million kroner, og flere rygter i Kalundborg lyder nu, at den regning skal Kalundborg Kommune betale, og altså i sidste ende skatteborgerne, men de rygter afviser borgmester Martin Damm.

”Aflysningen koster Kalundborg Kommune 0 kroner, regningen ender hos Dansk Gastronomisk Union som står som arrangør. Det eneste Kalundborg Kommune har med arrangementet at gøre er, at vi er vejmyndighed og skal behandle ansøgningen om arrangementet, derudover har vi stillet køkkenet hos Madservice på Stejlhøj til rådighed for Kokkelandsholdet mod at de lavede noget gourmetmad til pensionisterne, ellers har vi intet med arrangementet at gøre,” fortæller Martin Damm, og fortsætter,

”Det er helt som når fx Kalundborg Rock’er, Musik i Havnsø eller Vores Kalundborg vil lave arrangementer, så er vi også vejmyndighed og bruger arbejdstimer i administrationen til behandling, så nej, Verdens længste langbord koster ikke Kalundborg Kommune penge.”

Del