Æresmedlemmer på Gørlev Idrætsefterskole hædret

To af de store personligheder gennem skolens snart 40-årige historie blev hædret.

Æresmedlemmer på Gørlev Idrætsefterskole hædret
Tidligere formand for Gørlev Idrætsefterskole, Henning Dyreborg og nuværende formand for skolen, Birgitte Dalsgaard. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

På den årlige generalforsamling på Gørlev Idrætsefterskole, blev to af de store personligheder gennem skolens snart 40-årige historie hædret.

Åsmund Kaldråstøyl var med i arbejdet, da man etablerede en idrætsefterskole i Gørlev tilbage i midten af 1980’erne. Da det første hold af elever indtog skolen i 1987, var det med Åsmund Kaldråstøyl ved rorpinden som forstander på den nyetablerede idrætsefterskole.

”Åsmund stod således i spidsen for medarbejderne, der har skabt rammerne omkring det pædagogiske indhold for omkring 3.000 efterskoleelever frem til sin pension i 2015. Efter sin fratræden har Åsmund fortsat været en del af skolens støttekreds, der udgør Gørlev Idrætsefterskoles folkelige bagland. Det er bestemt ikke for meget, at kalde Åsmund for en levende legende på Gørlev Idrætsefterskolen,” siger Niels Skak Jensen, der er forstander på skolen i dag.

##REKLAME###

Stor taknemmelighed og respekt

Henning Dyreborg har ligeledes været en del af pionerarbejdet med etableringen og udviklingen af Gørlev Idrætsefterskole. Siden opstarten har han være en del af bestyrelsesarbejdet og gennem mere end to årtier har han været formand for skolen.

”Henning stoppede bestyrelsesarbejdet i 2013, men har fortsat haft stor kærlighed til skolen og deltaget aktivt i skolens folkelige bagland,” fortæller Niels Skak Jensen.

Formanden for skolen, Birgitte Dalsgaard, overrakte på generalforsamlingen æresbeviser og blomster til de to æresmedlemmer. I sin tale udtrykte hun en stor taknemmelighed og respekt for den indsats, de to æresmedlemmer har ydet for Gørlev Idrætsefterskole gennem rigtig mange år af skolens historie.

Del