ÆllebælleMAJfortælle

Hele uge 20 har bibliotekerne i Kalundborg Kommune fokus på sprogstimulering og sprogaktiviteter for de små i alderen 0-3 år.

ÆllebælleMAJfortælle Hele uge 20 har bibliotekerne i Kalundborg Kommune fokus på sprogstimulering og sprogaktiviteter for de små i alderen 0-3 år. Lena Adalberth fra MOAR.dk kommer forbi.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Hele uge 20 har bibliotekerne i Kalundborg Kommune fokus på sprogstimulering og sprogaktiviteter for de små i alderen 0-3 år. De skal lege, lytte, sanse og opleve igennem forskellige hyggelige aktiviteter.

Med fokus på sprogstimulering, afholder Kalundborg Biblioteker også et foredrag for voksne med Lena Adalberth fra MOAR.dk. Lena har en baggrund som cand. Mag i sprogpsykologi, udgav i 2019 bogen ”Tryk og glad godnatlæsning”, og skabte i kølvandet på bogudgivelsen, sit virtuelle univers MOAR. Lena holder foredrag om børns sproglige og mentale udvikling, og har som mission at lade forældre vide, at de allerede gør en masse ting rigtigt, men med små justeringer i deres kommunikationen til deres barn vil opleve en stor forandring i deres hverdag.

Onsdag den 18. maj vil Lena Adalberth holde foredrag på Gørlev Bibliotek. Foredraget vil handle om barnets sproglige udvikling fra spæd til tumling – om barnets sprog fra 0-2 år. Lena Adalberth vil fokusere på, hvad babyer forstår, og hvordan man bedst stimulerer sit barns sproglige udvikling. Sprogets udvikling begynder allerede i 20. fosteruge, og som forældre er man den vigtigste kilde til sit barns udvikling. Foredragsholderen vil fortælle om, hvor meget man, som forældre kan gøre for, at hjælpe sproget og forståelsen på vej.

Foredraget foregår på Gørlev Bibliotek onsdag den 18. maj kl. 18.30-20. Billetter til arrangementet er gratis, men kræver dog tilmelding, som kan ske via www.kalundborgbib.dk/tags/aellebaellemajfortaelle-2022

Arrangementet afholdes i forbindelse med Vestlæsland projektet. Projekt ”VestLÆSland” stiller skarpt på læsning hos de allermindste i perioden 2021-2024. Hvert år i maj kulminerer indsatsen ved læsefestivalen ”ÆllebælleMAJfortælle” på tværs af de involverede kommuner Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred.

Del