Billedserie: Ældrecenter omdannet til højskole

Blandt de mange andre aktiviteter bydes der på brætspil, historier fra gamle dage og foredrag om den transsibiriske jernbane.

Billedserie: Ældrecenter omdannet til højskole I denne uge er der Højskole på Høng Ældrecenter hvor der bydes på både gymnastik, fællessang, mandehørm og sønderjysk kagebord. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Høng Ældrecenter er hele denne uge omdannet til højskole for beboerne og brugerne af dagcentret. Der er tilbud om både gymnastik, fællessang og mandehørm.

Hele denne uge er Høng Ældrecenter omdannet til højskole med et væld af forskellige aktiviteter for beboere og dagcenterbrugere.

Det er beboerne som selv har været med til at sammensætte ugens program.

”Flere af beboerne har nævnt at de tidligere har været på højskole og det var så dejligt, så tænkte jeg, mon vi kan lave højskole her i en uge, og det var både beboere og personale klar på, og beboerne har selv været med til at finde emner til programmet,” fortæller Charlotte Vagner, afdelingsleder på Høng Ældrecenter.

Mandag var der fx mandehørm, gymnastik og strik på programmet om formiddagen og eftermiddagen bød på blomsterbinding, og curling på gangen, hvor der skal trænes op til en finale senere på ugen. Her skal ældrecentrets beboere møde dagcenterbrugerne.

Mandehørm mandag formiddag foregik udendørs i et telt på terrassen. Her blev der spillet kongespil, der blev slået søm i en træstub og der blev budt på ølsmagning. Superhyggeligt.

I den modsatte ende af ældrecentret blev der strikket og malet.

”Det handler meget om det sociale samvær, her strikker damerne og meningen er, at vi i denne her uge skal få strikket så meget at det kan blive til et tæppe,” forklarer Charlotte Vagner.

Sved på panden

Der er mere sved på panden hos de deltagere som har meldt sig til gymnastik. Her laves der stolegymnastik til musik af Kim Larsen. Planen er, at damerne skal være klar med en gymnastikopvisning senere på ugen.

”Der er omkring 50 personer som har tilmeldt sig de mange aktiviteter i løbet af ugen, mest populær er nok det sønderjyske kagebord på onsdag, men ellers så starter vi hver dag med at alle samles og synger morgensang, det er jo en højskole,” fortæller Charlotte Vagner

Blandt de mange andre aktiviteter bydes der på brætspil, historier fra gamle dage og foredrag om den transsibiriske jernbane.

Ingen tvivl om, at højskolen bliver en succes på Høng Ældrecenter.

Del