Åbner rådgivning flere steder

Headspace Kalundborg vil gerne, at flere unge får en nemmere adgang til fysiske samtaler og åbner derfor fremskudt rådgivning flere steder i kommunen.

Åbner rådgivning flere steder
Unge i den sydlige del af kommunen vil få mulighed for at benytte sig af en fremskudt rådgivning i Høng fra torsdag den 7. september. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Headspace Kalundborg vil gerne, at flere unge får en nemmere adgang til fysiske samtaler og åbner derfor fremskudt rådgivning flere steder i kommunen.

Headspace har tidligere tilbudt elever på FGU Nordvestsjællands afdeling i Svebølle samtaler direkte på deres uddannelse – en mulighed, der genåbner fra tirsdag den 5. september. Endvidere er Headspace en del af den elevtjeneste, der er etableret omkring Kalundborg Gymnasium og HF samt Allikelund Gymnasium. Her vil Headspace være tilgængelige direkte på uddannelserne, enten til en uformel snak, opklarende spørgsmål om Headspace eller til helt ordinære Headspace-samtaler. Alt sammen i skoletiden.

Nyt tilbud i Høng

Herudover vil de unge i den sydlige del af kommunen få mulighed for at benytte sig af en fremskudt rådgivning i Høng fra torsdag den 7. september.  Her vil Headspace tilbyde samtaler på det gamle rådhus (Hovedgaden 37) i tidsrummet kl. 13.30-17. Den lokale Høng afdeling er etableret i samarbejde med Høng Skole, Høng Privatskole, Høng Efterskole, Høng Gymnasium og HF samt Landbrugsskolen i Høng. Det betyder, at alle elever i målgruppen de kommende 14 dage vil få besøg af Headspace på deres skole, hvor de både hører om headspace som tilbud og er bliver orienteret om muligheden for at benytte sig af den lokale afdeling.

Alle aktører omkring etableringen er meget positive for den helt lokale rådgivning og vil støtte eleverne i at få bedst mulig gavn af tilbuddet. Selvom afdelingen er lokaliseret og etableret i samarbejde med Høng, så er alle naturligvis velkomne til at benytte sig af tilbuddet. Unge mellem 12 og 25 år, der ønsker en samtale, kan ringe og bestille en tid ved at ringe til Headspace Kalundborg på: 81 41 74 79, ved at dukke op personligt i åbningstiden eller ved at sende en sms til 1403 (husk at starte beskeden med hs Kalundborg) Husk også at gøre opmærksom på, hvis det er en samtale i Høng, der ønskes.  

Vil du være med til at hjælpe unge mennesker?

Hvis du kunne tænke dig at være med til at hjælpe de unge i Høng (eller kommunens andre unge) til at have nogen at tale med, kan du sende en ansøgning som frivillig ungerådgiver på https://app.jobmatchprofile.com/jaPWFE2/jaapply.

Headspace Kalundborgs center er placeret i Kalundborg Hallerne og har åbent tirsdag-torsdag kl. 12-18. Headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace tilbyder både fysisk rådgivning i en lang række danske byer samt digital chat- og videorådgivning på headspace.dk.

Siden begyndelsen af 2013 har Headspace rådgivet omkring 70.000 unge via face-to-face-rådgivning, chat- og video rådgivning og korte kontakter i forbindelse med udgående aktiviteter. Desuden har headspace været i kontakt med flere end 240.000 børn og unge igennem udgående oplæg og synlighedsaktiviteter, fx på skoler og ungdomsuddannelser.

Del