Åbent Hus på Allikelund Gymnasium

Mange unge står, lige nu, overfor et vigtigt valg – deres uddannelsesvalg.

Åbent Hus på Allikelund Gymnasium Allikelund Gymnasium i Kalundborg afholder Åbent Hus i denne uge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Allikelund Gymnasium i Kalundborg afholder Åbent Hus i denne uge. Arrangementet, som finder sted torsdag den 27. januar er for alle, der er interesseret i deres forskellige 10. klassestilbud. Ligeledes slår Allikelund igen dørene op til endnu Åbent Hus mandag den 31. januar. Denne gang er der fokus på de forskellige gymnasieuddannelser og erhvervsuddannelser, som også udbydes på Allikelund.

Mange unge står, lige nu, overfor et vigtigt valg – deres uddannelsesvalg. Et valg, der både beror på faglige interesser og fremtidsdrømme, men også et valg, der beror på, hvor man som ungt menneske kan føle sig tilpas og hjemme.

”Inden den 1. marts skal alle, som skal videre på enten en ungdomsuddannelse eller på 10. klasse have søgt om optagelse på optagelse.dk. Selvom de unge sikkert kan se frem til livslang læring, hvor de igen og igen vil videreuddanne sig, så er ungdomsårene og valg af ungdomsuddannelse ekstrem dannende for det videre lærings- og uddannelsesforløb. Derfor sætter en række uddannelser i den kommende tid fokus på de unges valg,” fortæller rektor Karen Marie Christensen.

Åbent Hus med omtanke

På begge arrangementer kan man møde nuværende elever, undervisere og studievejledere. Ydermere kan man høre om fagene, få svar på spørgsmål, en rundvisning og i det hele taget fornemme studiemiljøet på Allikelund Gymnasium.

’’Vi glæder os altid til at invitere potentielle nye elever samt forældre og familie indenfor, og vise dem vores skønne skole, og samtidig fortælle om vores mange relevante uddannelser og muligheder,” siger Karen Marie Christensen, og fortsætter: ”Vi har valgt at fastholde Åbent Hus med fysisk fremmøde, men diverse forholdsregler er selvfølgelig taget i forhold til smittespredning. Vores undervisning er også med fysisk fremmøde trods det daglige smittetal. Vi tjekker Corona-pas, holder afstand, bruger mundbind, spritter af, og generelt passer vi på hinanden. Både til den daglige undervisning og ved Åbent Hus er der endvidere fokus på, at man selvfølgelig bliver hjemme, hvis der er mistanke om Corona eksempelvis i form af symptomer.

Karen Marie Christensen forsikrer endvidere om, at udviklingen i forhold til Corona følges tæt, og skulle der opstå usikkerhed, så omlægges Åbent Hus til online.

Udforsk uddannelserne
I 2021 foregik Åbent Hus online, og denne film kan man se på Allikelunds medier sammen med helt nye optagelser. Begge film har fokus på uddannelserne: HHX, HTX, EUX, EUD og K10. Eleverne fortæller om deres valg af uddannelse, hvordan det er at gå på denne, og om deres uddannelsesvalg. Således kan man både forberede sig hjemmefra til at deltage i Åbent Hus, og er man forhindret i at deltage fysisk, kan man udforske Allikelunds mange uddannelser, opleve studiemiljøet og meget mere på skolens hjemmeside.

Åbent Hus arrangementerne på Allikelund Gymnasium foregår den 27. og 31. januar fra kl. 17 begge dage.

Del