Åbent Hus med fokus på at beholde det Blå Pakhus

Flere maritime foreninger sammen om arrangementet der b.la. byder på en sømandsgudstjeneste.

Åbent Hus med fokus på at beholde det Blå Pakhus
Det Maritime Værksted inviterer til Åbent Hus i den kommende weekend. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det Maritime Værksted inviterer til Åbent Hus i den kommende weekend sammen med andre maritime aktører. Der bydes bl.a. på ’sømandsgudstjeneste’. Ideen med Åbent Hus-arrangementet er at få sat fokus på, at foreningen gerne vil beholde lokalerne i det Blå Pakhus i havneparken.

En gruppe skibs interesserede kalundborggensere stiftede tilbage i 2020 foreningen Det Maritime Værksted, et værksted hvor ideen er at restaurere gamle både og gamle motorer. Foreningen holder til i det gamle blå pakhus ved havneparken, og har fået stillet i udsigt, at de kan være i lokalerne frem til 2026 hvor Kalundborg Kommune så vil omdanne stedet til bl.a. bibliotek og borgerservice.

Foreningen Det Maritime Værksted mener dog, at de skal have lov til at blive i lokalerne i det gamle blå pakhus og arrangerer derfor et Åbent Hus-arrangement i den kommende weekend d. 13. og 14. maj, begge dage fra kl. 10-15, hvor der sættes fokus på det maritime miljø på Kalundborg Havn.

Sømandsgudstjeneste

Til arrangementet vil der også være andre maritime foreninger til stede, bl.a. Pia Bangs Venner, Sømandsmissionen, Digital Søfartsmuseum, formidling, foto m.v., Vesthavnens Bådelaug og Kalundborg Søfartsmuseum.

”Vi holder et fælles arrangement hvor målet er at vise, at kommunalbestyrelsens beslutning om at lave borgerservice og bibliotek i det gamle pakhus er forkert. Vi vil vise at vi kan samle de maritime foreninger i Kalundborg, vi kan lave noget fælles og vi vil vise, at vi kan trække mange mennesker herned og skabe aktiviteter på havnen,” fortæller Jens Kallehave fra Det Maritime Værksted, og fortsætter, ”Vi starter med en ’Sømandsgudstjeneste’, formentligt den første af sin art nogensinde på Kalundborg Havn.”

Andagten finder sted lørdag klokken 10 ved sømandspræst Henrik Gert Olsen, og ledsages af musik fra Harmonikavenner Vestsjælland.

”De andre gange hvor vi har haft Åbent Hus var der næsten 200 besøgende hver gang, så interessen er der, vi har samtidig også inviteret samtlige medlemmer fra kommunalbestyrelsen, som vi håber, vil kigge forbi,” fortæller Jens Kallehave.

Det Maritime Værksted er i øjeblikket i gang med at indsamle underskrifter til fordel for at bevare Det Blå Pakhus. Den bliver der også mulighed for at underskrive til Åbent Hus-Arrangementet.

Del