Åbent brev til Kommunalbestyrelsen

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen

Læserbrev:

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen: Kulturhus i Havneparken

Vi har forstået, at Kalundborg Kommune nu vil gå i gang med at bygge pakhusene i Havneparken om til kulturhus, og det glæder os. Det vil give Havneparken karakter og øge dens rekreative værdi.

Et vigtigt element i et sådant kulturhus på havnen bør være den maritime kultur og historie. Det er netop her ved vandet den kan formidles med oplevelser og maritime aktiviteter og besøg af klassiske fartøjer. Kalundborg er en travl og vigtig havn, men byens forbindelse til den er blevet meget svag med nutidens krav til sikring og sikkerhed. Osvald Helmuths ”tur langs med havnen” kan ikke lade sig gøre mere.

Derfor bør det være oplagt for Kalundborg som vigtig havneby at kunne vise sine borgere og besøgende, hvad søfart er og har været. Og det kan netop gøres i Havneparken, hvor adgangen er fri.

Kalundborg Søfartsmuseum har med en bevilling fra Kalundborg Kommune fået mulighed for at blive i den tidligere Bethesdakirke et helt år frem, men skal derefter have fundet sig et andet sted at være. Det maritime Værksted, der mister sine nuværende lokaler, når pakhuset skal bygges om, skal også finde sig et andet sted.

Til begge vil det kommende kulturhus være det helt rigtige sted. Vi beder derfor om, at der bliver gjort plads her til Det maritime Værksted og Kalundborg Søfartsmuseum.

Ivar Svane, Kalundborg Søfartsmuseum og Hardy Bruun, Det maritime Værksted.

Del