Åbent brev til biskop Ulla Thorbjørn Hansen

Åbent brev til biskop Ulla Thorbjørn Hansen

Læserbrev: Åbent brev til biskop Ulla Thorbjørn Hansen.

Brevet handler om personalet ved Nyvangskirken i Kalundborg .

Først et stort tillykke med det ansvarsfulde job som biskop over Roskilde Stift indebærer.

Kalundborg har jo i den grad tilknytning til bispeembeddet tilbage fra din forgænger for ca. 1000 år siden, navnkundige Biskop Absalon .

Absalon stod jo “fadder” til en af verdens tre korskirker, den smukke femtårnede Vor Frue Kirke, hvor jeg kom meget som barn.

En anden unik kirke i Kalundborg er Nyvangskirken, der blev bygget fra 1967 til ibrugtagning i 1974.

En ny og meget anderledes kirke end hvad man var vant til tegnet af arkitekt Holger Jensen.

Kirken er berømt for mange ting, men specielt skal nævnes den fantastiske akustik som findes og som sangere og musikere berømmer meget.

Brevets hovedtema er personalet ved kirken, som er et engageret, pligtopfyldende og professionelt personale med adskillige år erfaring.

Som formand og kontaktperson i 8 år ( 2012-2020) har jeg haft hovedansvaret for ansættelsen af hele det nuværende personale. Det er jeg både stolt af og glad for.

Personalet er meget vellidt af den store menighed på næsten 3000 sognebørn.

Derfor gør det mig meget ondt, at en meget lille gruppe prøver at ødelægge forholdene for dette dygtige og samvittighedsfulde personale ved at forsøge at lave en underskriftindsamling, der har til formål at få den hjemsendte præst tilbage ( hjemsendt i følge en rapport fra Arbejdstilsynet grundet udøvelse af psykisk terror over for netop ovennævnte personale).

Samme gruppe havde et læserbrev i TV - Kalundborg  for et par måneder siden, hvor de på en usand og nedgørende måde hængte personalet ud.

Jeg håber inderligt ikke, at disse usande og nedgørende mennesker på nogen måde (og måske endda sammen med den hjemsendte præst) får nogen indflydelse ved det kommende valg den 22. november.

Det vil være til stor og ubodelig skade for Nyvangskirkens fremtid.

Jeg er sikker på, at menigheden kan gennemskue dette.

Alt godt i fremtiden ønskes for Nyvangskirken og dens dygtige personale.

Med venlig hilsen

Ole Kølle

Tidl. fmd. og kontaktperson.

Del