87-årig sigtet efter brand som lukkede Skovvejen

Den 87-årige mand er blevet sigtet for beredskabsloven og vil høre nærmere i forbindelse med sagen. 

87-årig sigtet efter brand som lukkede Skovvejen Flere hektar græsmark gik op i flammer onsdag over middag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En 87-årig mand er blevet sigtet af politiet efter beredskabsloven da han onsdag satte ild til en tønde med brandbart materiale, som så bredte sig til en græsmark. Røgen fra branden trak ud over Skovvejen, som måtte lukkes for trafik.

Den naturbrand som onsdag over middag lukkede Skovvejen for trafik i begge retninger grundet kraftig røgudvikling er nu opklaret.

Brandårsagen viste sig at være, at en 87-årig lokal mand havde tændt ild til noget brandbart materiale i en tønde, og ilden havde spredt sig med vinden til græsmarken, som var blevet antændt.

Den 87-årige mand er blevet sigtet for beredskabsloven og vil høre nærmere i forbindelse med sagen. 

Vestsjællands Brandvæsen blev kaldt til naturbrand i et område ud til Skovvejen mellem Svebølle og Bjergsted onsdag kl. 12.26.

Inden brandfolkene kom frem, havde branden bredt sig til flere hektar græsmark og tæt hvid røg stod på tværs af Skovvejen så det blev nødvendigt at afspærre trafikken i begge retninger i en lille time mens slukningsarbejdet stod på.

Omkring 3 hektar græsmark er brændt i det meget tørre vejr.

Billedserie: Naturbrand lukkede Skovvejen for trafik

Del