85-årig overså sin ubetingede vigepligt

En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge de involverede personbiler og uheldsstedet, da politiet indledningsvist ikke kunne udelukke, at den 85-årige kunne være kommet alvorligt til skade.

85-årig overså sin ubetingede vigepligt
Den 85-årige blev indlagt til behandling for sine skader, men meldes uden for livsfare. Afspærringen af krydset blev ophævet kl. ca. 17.30, så trafikken i begge retninger ad Svallerup Landevej kunne genoptages. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Midt- og Vestsjællands Politi har nu det fulde overblik over onsdagens voldsomme færdselsuheld på Svallerup Landevej, som bevirkede, at Rute 22 var spærret for trafik i tre timer. 

Onsdag eftermiddag kl. 14.37 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld på Svallerup Landevej (rute 22) i krydset ved Østervang, hvor to personbiler var stødt sammen.

Både ambulancer, nødbehandler, politi og brandvæsen blev sendt til uheldsstedet, som politiet fik afspærret for trafik i begge retninger under rednings- og undersøgelsesarbejdet i anledning af færdselsuheldet.

Politiet oplyser, at en 85-årig mand fra Jerslev i en ambulance blev bragt til undersøgelse på Slagelse sygehus, mens den anden bilist - en 60-årig mand fra København Ø - var chokeret, og blev tilset af ambulancepersonalet, men er sluppet fra uheldet uden behov for at blive undersøgt på et sygehus.

En hund i den 85-åriges bil bragte politiet retur til hans bopæl, hvor den 85-åriges pårørende kunne tage sig af den, ligesom de samtidig blev underrettet om uheldet.

En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge de involverede personbiler og uheldsstedet, da politiet indledningsvist ikke kunne udelukke, at den 85-årige kunne være kommet alvorligt til skade.En foreløbig konklusion på omstændighederne ved uheldet efter bilinspektørens undersøgelser og vidneforklaringer mv. var, at den 85-årige var kørt i sin personbil ad Østervang mod vest frem til krydset ved Svallerup Landevej. Her standsede han, men fortsatte kort efter ud på Svallerup Landevej i forbindelse med et venstresving, og overså sin ubetingede vigepligt.

Under svingningen blev den 85-åriges bil påkørt på venstre side af en anden personbil med tilkoblet påhængsvogn, som den 60-årige mand førte ad Svallerup Landevej i nordlig retning.

Den 60-åriges bil blev slået ud af kurs, ligesom airbags blev udløst, inden bilen standsede i den modsatte side af vejen ved påkørsel af en sten ved en parkeringslomme.

Ingen af parterne var påvirket af hverken spiritus eller andre ulovlige stoffer, hvorfor politiet i forbindelse med rapportoptagelsen og i samarbejde med bilinspektøren forsøger at klarlægge den konkrete årsag til uheldet på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 70 km/t ifølge skiltningen.

Den 85-årige blev indlagt til behandling for sine skader, men meldes uden for livsfare. Afspærringen af krydset blev ophævet kl. ca. 17.30, så trafikken i begge retninger ad Svallerup Landevej kunne genoptages.

Alvorligt færdselsuheld på hovedvej

Del