78-årig udsat for tricktyveri ved supermarked

78-årig udsat for tricktyveri ved supermarked

Torsdag kl. 13.59 anmeldte en 78-årig kvinde fra Kalundborg, at hun ca. en time tidligere på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny havde fået stjålet sit dankort fra etuiet med sin mobiltelefon, der havde ligget i anmelderens bil.

Da anmelderen skulle køre fra parkeringspladsen, blev hun kontaktet af en udenlandsk mand i en bil. Han fremstod som syg med rystende bevægelser og ønskede hjælp til at finde et sygehus.
Anmelderen forklarede ham vejen, hvorefter manden kørte hastigt fra stedet. Da anmelderen skulle fortsætte sin egen kørsel, undrede hun sig over, at passagerdøren i bilen ikke var lukket korrekt.

Efterfølgende konstaterede hun, at dankortet var blevet stjålet fra mobiltelefonens etui, hvilket måske kunne relateres til en persons færden på passagersiden af bilen, mens hun vejledte den udenlandske mand i bil om vejen til sygehuset og derved havde fået afledt sin opmærksomhed mod bilen.

Under anmeldelsen på politistationen kunne den 78-årige konstatere, at dankortet allerede var blevet misbrugt dels til en kontanthævning af 9.000 kr. i Jyderup samt en bankoverførsel af yderligere 6.000 kr.

Anmelderen beskrev manden i bilen som en udenlandsk mand, slank af bygning, markeret ansigt med skægstubbe og talende gebrokkent engelsk.

Han kørte i en ældre, blå bil med udenlandske, formentlig polske, nummerplader. Manden, der kunne mistænkes for at have stjålet dankortet fra passagersiden på anmelderens bil, blev beskrevet som almindelig af bygning og iført blåt tøj.

Politiet har nu optaget rapport om tyveriet og vil gerne høre fra personer, der måtte have bemærket den udenlandske bil og de to mænd i området ved supermarkedet på Nørre Alle. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Del