75 år – Bridge er ikke længere kun for det bedre borgerskab

75-års jubilæumsturnering blev afviklet søndag i Kalundborg

75 år – Bridge er ikke længere kun for det bedre borgerskab 72 bridgespillere var med i søndagens jubilæumsturnering i Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

Tekst og foto af Jens Nielsen

Kalundborg Bridgeklub kan i år fejre 75-års jubilæum og derfor var der inviteret til jubilæumsturnering hele søndagen. Klubben blev stiftet i 1947 af en kreds af kvinder fra det bedre borgerskab.

Tilbage i 1947 stiftede en kreds af kvinder fra det bedre borgerskab, Kalundborg Bridgeklub, og i 1949 kom der også mænd med i klubben.

Til start var der bridgeaften hver tirsdag med 20 deltagere på Hotel Postgaarden, nu har den lokale klub 120 medlemmer og mødes til bridge hver mandag og torsdag aften på Skolen på Herredsåsen, sådan har det været siden 2001.

”I gamle dage var Bridge lidt ligesom golf, for det bedre borgerskab, men både bridge og golf har med tiden udviklet sig til at være for alle, vi har da medlemmer som er både lastbilchauffører, postbude, ingeniører og arkitekter, så alle kan være med, ung som ældre, kvinde som mand,” fortæller Lars Thymark, formand for Kalundborg Bridgeklub.

75-års dagen blev markeret søndag med en stor bridgeturnering på Skolen på Herredsåsen hvor 72 spillere deltog. Der blev i løbet af dagen spillet 55 spil.

Skolen pyntet af 7. klasser

Over fem fredage var Kalundborg Bridgeklub forbi Skolen På Herredsåsen i efteråret, hvor de tre 7. klasser var med i Dansk Skolebridge. Udover at lære selve kortspillet, handlede det også om koncentrationsevne samt matematik og kommunikation.

Som tak for hjælpen havde 7. klasserne pyntet skolens store samlingssal til søndagens jubilæumsturnering, med bl.a. flotte spillekort i stor størrelse.

Del