7. klasser lærer at spille bridge

7. klasser lærer at spille bridge

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag spillede 7. klasserne på Skolen på Herredsåsen endnu engang bridge, som et led i Dansk Skolebridge. Kalundborg Bridgeklub sørger for, at der spilles efter reglerne, og hjælper eleverne.

Over fem fredage har Kalundborg Bridgeklub været forbi Skolen På Herredsåsen, hvor de tre 7. klasser er med i Dansk Skolebridge. Udover at lære selve kortspillet, handler det også om koncentrationsevne samt matematik og kommunikation.

”Her på skolen underviser man jo efter LEAPS, som jo bl.a. betyder, at eleverne selv skal undersøge tingene og få erfaringen. Det er, hvad vi gør her. De øver samtidig koncentrationsevne og kommunikation samt helt simpelt matematik. Vi kan faktisk se, at der sker noget med koncentrationsevnen, når vi har været her nogle gange,” fortæller Arne Mikkelsen, der er medlem af Kalundborg Bridgeklub.

Jan Petersen, der også er medlem af Kalundborg Bridgeklub fortæller, at det selvfølgelig også handler om, at se, om der er nogle, der har lyst til at spille i klubben fremover.

”Vi er her for at hjælpe eleverne med at spille Bridge, men vi håber da også på, at der måske vil være nogle, der får lyst til at spille i klubben fremover efter, at de har stiftet bekendtskab med det i skolen. De er i hvert fald meget velkomne,” siger han.

Kalundborg Bridgeklub har pt. 112 medlemmer, og de spiller mandag og torsdag, hvor man er mere end velkommen, hvis man har lyst til at komme forbi og spille bridge. Om små to uger begynder de også undervisning i kortspillet, og håber i den forbindelse, at der kommer nogle unge, der har lyst til at lære det. De afholder ligeledes to Junior Camps om året, plus en Summer Camp.

Kalundborg Bridgeklub har tilbage i 2019 ydermere været på Raklev Skole, hvor de underviste 5. og 6. klasse i samme kortspil – også i forbindelse med Dansk Skolebridge.

Del