649 kærlige juletanker fra 6.B

Det er 8. år i træk, at borgere og erhvervsdrivende vist deres gavmildhed til fordel for borgere og brugere i Kalundborg som kæmper med ensomhed, psykisk sygdom, misbrug eller andre problematikker.

649 kærlige juletanker fra 6.B
Susanne Herlyng fra Medborgerhuset befinder sig lige midt i gavebjerget. Inden længe er gaverne på vej ud til børn og voksne, der får en kærlig tanke fra gavmilde Høng-borgere og erhvervsdrivende. Foto: Merete Jensen

Af Merete Jensen, merete@tv-kalundborg.dk

Mandag formiddag slæbte 6.B fra Høng Skole 649 fine julegaver op ad trappen til Medborgerhuset. Gaverne skal fordeles til Medborgerhuset, Misbrugscentret, borgere på diverse væresteder i kommunen samt børn af borgere som modtager ydelser fra organisationen.

Hvem ville ikke få julelys i øjnene ved synet af intet mindre end 649 smukt indpakkede julegaver? Det var nemlig en slags ”juleaften”, mandag formiddag, da 6.B fra Høng Skole kom på besøg i Medborgerhuset på Bredgade i Kalundborg. Mens de fleste af eleverne havde taget bussen til Kalundborg, så kom en mindre delegation i bil med trailer, som var pakket med intet færre end 649 julegaver, doneret af borgere og forretningsdrivende i Høng. Gaverne er indsamlet på omkring tre uger, og den 28. november sad 6.B i Høng Centret og tog imod gaver, og som tak for gavedonationen fik man et hjemmelavet stykke julepynt med hjem.

Det er 8. år i træk, at borgere og erhvervsdrivende i Høng og omegn har vist deres gavmildhed til fordel for borgere og brugere i Kalundborg som kæmper med ensomhed, psykisk sygdom, misbrug eller andre problematikker.

- Det er simpelthen så overvældende. Vi véd, at gaverne kommer til at bringe stor, stor glæde i mange hjem, lød det glad fra Medborgerhusets leder, Marianne Madsen. Hun er rørt, overvældet og taknemmelig. Sidste år slog klassen rekord med 271 gaver, og man må sige, at de i år har overgået dem selv med flere banelængder.

Mens Marianne Madsen er ved at danne sig et overblik over de mange sække med gaver, kommer en kvinde op ad trappen, og hun har tre pakker med som indeholder hjemmestrikkede sokker og håndledsvarmere, som lægges oven i det gigantiske pakkebjerg. Glæden ved at give er åbenlys lige så stor som at modtage.

Gaver til alle

- Vi har lige pakket knap 700 juleposer og julegaver i samarbejde med støtteforeningen, og så har vi fået gaver til både børn og voksne fra NOV Flexibles og Bogbyerne. Med alle de fine gaver fra Høng Skole, skal vi vist lige have talt efter, men vi lander et langt stykke over tusind gaver. Pludselig behøver vi ikke at prioritere gaverne – der er sørme gaver til alle i år, siger Marianne Madsen.

Ud af klassens 22 elever er 17 elever mødt op til dagens udflugt, og efter at have slæbt de mange poser gaver op ad trappen til Medborgerhuset, sidder eleverne bænket ved bordene, hvor de er blevet indbudt til frokost – risengrød eller lasagne.

- Hvis man kan spise det, må man så godt bede om begge dele, lyder det høfligt – og sultent – fra én af drengene. Det er tydeligt, at flere af eleverne er glade for, at der er blevet spurgt! Der er dog intet loft – de må spise alt dét, de kan – og det gør de!

En øjenåbner

- Det har været supersjovt at samle alle de gaver ind. Der er desværre nogen børn og voksne, der slet ikke får nogen gaver – eller ganske få gaver. Pludselig finder man ud af, at vi er  mange der lever i luksus, lyder det fra 12-årige Laura Guldborg Brydemose. Hun har selv doneret et puslespil, og så har hun skaffet nogle børnesko og lidt tøj til voksne.

Melissa Brosbøll Burmeister er enig med sin klassekammerat.

- Det ville være mærkeligt, hvis man skulle holde jul uden julegave, godter og julehygge. Det giver derfor en rigtig god følelse i maven, når man på denne måde kan hjælpe andre, forklarer hun og afslører, at hendes farmor har doneret julepynt.

Stor gavmildhed

- Vi har virkelig mødt stor gavmildhed fra både borgere og erhvervsdrivende endda i en tid, hvor priserne er på himmelflugt. Folk har bare været så søde, forklarer Jeanette Christiansen, børnehaveklasseleder på Høng Skole. Det er hende, der har stået i spidsen for indsamlingen, og hun står og ser ud over det store gavehav sammen med Medborgerhusets leder.

- Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, hvad vi skal lave resten af dagen, siger Marianne Madsen muntert og fortsætter:

- Nu skal vi have delt pakkerne ud i kategorier, så vi kan få et overblik over, hvad der er børne- og voksenpakker. Uh, jeg er simpelthen så glad.

Del