600 motionsløbere fik masser af udfordringer på Røsnæs

En rute som indeholdt noget af det bedste Røsnæs kan byde på rent løbemæssigt og med masser af højdemeter, samt en helt fantastisk udsigt.

600 motionsløbere fik masser af udfordringer på Røsnæs
Starten er gået til dette års Røsnæs Trail 2023. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Hele 12 forskellige nationer var repræsenteret da 600 motionsløbere blev sendt afsted til lørdagens Røsnæs Trail 2023 hvor der udover flot natur, var masser af udfordringer.

Kom med til et af Danmarks Smukkeste Trailløb, oplev den unikke og storslåede natur på Røsnæs, der er et af 15 områder i Danmarks naturkanon. På ruterne vil du opleve fantastiske spor, singletracks tæt på kysten, små skovstykker- og udsigter der kan tage pusten fra jer. Du løber blandt andet gennem Danmarks største vingård Dyrehøj Vingaard. Sådan lokkede arrangørerne, og det fik 600 motionsløbere til at tilmelde sig, dvs. alt udsolgt.

Der var mulighed for både at løbe en rute på 32 km og en på 12 km, ligesom ruten på 12 km også kunne gennemføres gående.

250 deltagere var tilmeldt den lange rute mens 350 deltagere ’kunne nøjes’ med 12 km.Det er Steen Walter, der oprindeligt er fra Kalundborg, men som i dag bor i København, der er igen i år, er initiativtageren til trailløbet, der sammen med et team af lokale fra Kalundborg Trailrunners havde skabt ruterne til de mange deltagere.

Start og målområdet var henlagt til Naturrummet på Røsnæsvej, efter starten gik ruten langs kysten, stier i skov, grusstier/veje, løb på stranden, selvfølgelig krydret med masser af bakker, smukke og stejle stier og slugter, ud mod Røsnæs Fyr, en rute som indeholdt noget af det bedste Røsnæs kan byde på rent løbemæssigt og med masser af højdemeter, samt en helt fantastisk udsigt.

Hurtigste mand i mål efter de 32 km. blev Mads Louring i tiden 2 timer, 17 minutter. Hurtigste kvinde blev Sarah Helene Højbjerg Pedersen i tiden 2 timer, 59 minutter.

Anders Aagaard Hansen blev hurtigste mand på 12 km. ruten i tiden 49 minutter, mens Henriette Bardrum, brugte 1 time og 2 minutter for de 12 km. og blev dermed hurtigste kvinde.

Del