56 årig laver aftale med Belgisk cykelhold

Turen starter i Brussels d. 6. juli og går via de Belgiske Ardennere mod Luxembourg, Strasbourg, tager en U-vending og køre vestpå mod Paris, turen bliver på omkring 1.100 km og med 10.000 højdemeter

56 årig laver aftale med Belgisk cykelhold
Peter Bisgaard fra Kalundborg har savnet Team Rynkeby og tager endnu en tur til Paris, denne gang med Team Rynkeby Brussels. Foto: Jens Nielsen

Efter en ufrivillig pause på 5 år er reklamekonsulent Peter Bisgaard fra Kalundborg tilbage i sadlen for hans elskede cykelprojekt Team Rynkeby, denne gang dog ikke på Vestsjællands holdet som han kørte med i 2014-2017, men i stedet på Team Rynkeby Brussel, altså det Belgiske velgørenhedshold, der som alle de andre 62 hold fordelt på 9 lande, cykler for at indsamle midler til kritisk syge børn.

"Jeg  havde søgt om deltagelse på et dansk hold, men da de har valgt at nedskalere holdet og ikke kunne bruge mig og mit sponsorat, blev jeg ved et tilfælde opmærksom på, at den Danske holdkaptajn i Belgien manglede ryttere med minimum 2 års erfaring. Den udfordring/mulighed kunne jeg ikke sige nej til og jeg fik hurtigt sendt en ansøgning," fortæller Peter Bisgaard.

Lange træningsture venter

Når man deltager på et lokalt hold er der typisk obligatorisk holdtræning på en hverdagsaften og i weekenden, at træne med holdet i Belgien bliver lidt for omfattende for Peter Bisgaard, hvorfor rytterne skal selvtræne og først mødes i maj måned til fællestræning i Brussels.

Indtil da bliver det primært træning med gode cykelvenner i Kalundborg og omegn, og muligvis andre af de i alt 6 danske ryttere som skal cykle på holdet, i alt består holdet af 20 personer fra Belgien, Frankrig, Tyskland, Portugal, Finland og Danmark.

Turen starter i Brussels d. 6. juli og går via de Belgiske Ardennere mod Luxembourg, Strasbourg, tager en U-vending og køre vestpå mod Paris, turen bliver på omkring 1.100 km og med 10.000 højdemeter som tilbagelægges på 8 dage.

Den 14. juli - på Bastilledagen, Frankrigs nationaldag og dagen før ankomsten i Paris, fylder Peter 57 – det er ikke første gang han kan fejre fødselsdag på hans gule Team Rynkeby cykel.

Hvorfor gør man det?

"Når man først har prøvet at cykle i et fællesskab som Team Rynkeby og lægger alle de gode oplevelser, nye venskaber og det med at gøre noget godt for nogle andre, imens man gør noget godt for sig selv, kan det være svært at lade være," fortæller Peter Bisgaard, og fortsætter,

"Gennem mit Round Table netværk har jeg venner i Belgien, det er meningen, at disse skal hjælpe mig med at finde sponsorer til projektet i Belgien, hvor man samler ind til: THE BELGIAN KIDS’ FUND FOR PEDIATRIC RESEARCH og THE KICKCANCER FOUNDATION, hvorimod alle pengene fra min egen private indsamling kommer til at gå ubeskåret til Team Rynkeby Danmark og altså Børnecancerfonden og Børnelungefonden."

I øvrigt dækker deltagerne selv egne udgifter til turen inklusiv cykel, tøj, hotelophold, og turen hjem fra Paris og Eckes-Granini, som står bag Team Rynkeby Fonden, dækker alle centrale omkostninger sammen med de organisationer, der modtager støtte.

Del