5000 kvm. Campus-byggeri sat i gang

Entreprenørmaskinerne er godt i gang med jordarbejdet på Stejlhøj. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I 2021 rykker de studerende fra diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg ind i helt nye bygninger på Stejlhøj i Kalundborg. De store entreprenørmaskiner er gået i gang med jordarbejdet TIL DET NYE BYGGERI

Der er Absalon som opfører Campus Kalundborg til studerende, undervisere og forskere, som vil byde på gode permanente rammer for både studie- og arbejdsmiljøet.

Det knapt 5000 kvadratmeter store byggeri på den 60.000 kvadratmeter store grund, mellem den Vej og Parks materielgård og Kathøjskolen på Stejlhøj, opføres af entreprenør H. Skjøde Knudsen A/S.

De store entreprenørmaskiner har taget fat på opgaven og der er allerede gravet meget jord væk, så der inden længe kan gøres klar til at grave ud til fundamentet.

Det nye campus i Kalundborg er tegnet af Rønnow Arkitekter i samarbejde med rådgivende ingeniørfirma Rambøll Danmark. Bygningen får et råt og industrielt udseende. Inden i bliver der to etager med undervisningsfaciliteter, projektfaciliteter, fællesarealer samt en kantine. 

Campus Kalundborg forventes klar til brug i juli 2021.

Det første af to store projekter

Opførelsen af Campus Kalundborg er kun det første af to store byggerier på den store grund på Stejlhøj. I 2021 starter byggeriet af det nye projekthus, Biomanufacturing Project House, skal drives af Absalon, og er finansieret af Novo Nordisk Fonden og Novo Nordisk A/S. En samlet bevilling på 120 mio. kr.

Det nye projekthus skal tiltrække kandidatstuderende fra universiteterne, der vil gennemføre deres kandidatprojekter i Kalundborg i samarbejde med områdets virksomheder. Huset skal herudover rumme aktiviteter for Absalons diplomingeniørstuderende. Ambitionen er at skabe et stærkt virksomhedsnært uddannelsesmiljø, og at styrke samspillet mellem universiteternes studerende, undervisere og forskere på den ene side og biotekvirksomhederne i Kalundborgområdet på den anden side.

Byggeriet forventes igangsat allerede i 2021, og de første studerende forventes at påbegynde projektarbejdet allerede i starten af 2022.

Del