50 år med radio og TV

På torsdag d. 2. juni er det 50 år siden og rigtigt meget har forandret sig i de mange år. Der er nok ikke mange brancher som har udviklet sig så meget på 50 år.

50 år med radio og TV - Fra venstre, Jesper, Kaj og Brian Thomsen. Kaj Thomsen kan fejre 50-års jubilæum torsdag d. 2. juni. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Torsdag den 2. juni er det 50 år siden, at Kaj Thomsen åbnede Thomsens Radio & TV i et bare 30 kvadratmeter stort lokale på Sct. Jørgensbjerg. Siden er forretningen flyttet flere gange og er i dag en del af Expert kæden. Jubilæumsdagen fejres med en reception i forretningen.

’I morgen sker der noget som sætter kulør på Deres tilværelse’, sådan stod der i den allerførste annonce som Kaj Thomsen indrykkede dagen før han åbnede Thomsens Radio & TV i et bare 30 kvadratmeter stort butikslokale på Sct. Jørgensbjerg 32 i Kalundborg.

På torsdag d. 2. juni er det 50 år siden og rigtigt meget har forandret sig i de mange år. Der er nok ikke mange brancher som har udviklet sig så meget på 50 år.

Kaj Thomsen var antennemontør hos Bybjerg Radio da han valgte at blive selvstændig erhvervsdrivende, og det har han ikke fortrudt en eneste gang.

”Den gang var det salg af radio og TV-apparater og der fandtes kun Danmarks Radio og ikke andet og der var ikke en fjernbetjening med når man solgte et fjernsyn,” fortæller Kaj Thomsen, som allerede havde overskud den første måned.

”Når butikken var lukket, så kørte jeg ud og satte et par antenner op om aftenen og tog samtidig et par fjernsyn med tilbage til reparation, sådan noget kunne jo slet ikke lade sig gøre i dag,” siger Kaj Thomsen.

Lokalerne blev dog hurtigt for små og butikken blev flyttet ind i naboejendommen hvor der var 150 kvadratmeter. I 1978 blev forretningen så flyttet til hjørnet af Sct. Jørgensbjerg og Rugbjerg Allé. Her startede det helt store eventyr med udlejning af videofilm, men også udlejning og salg på købekontrakt af videobåndoptagere og fjernsyn.

”Dengang kostede en videobåndoptager op mod 15.000 kr., men så kom fladskærmen som kun er blevet billigere og billigere og dermed forsvandt hele det marked med udlejning,” fortæller 50-års jubilaren.

I 1984 blev der bygget til forretningen med en hel afdeling til udlejning af videofilm. Hele 3000 forskellige videofilm var der på hylderne og butikken havde åbent fra 9 morgen til 21 aften.

I november 1998 blev den nuværende butik i Elmegade bygget. 650 kvadratmeter butik og 350 kvadratmeter værksted, lager og kontor.

Navnet Thomsen Radio & TV er for længst udfaset og i dag hedder butikken Expert Kalundborg og det er sønnerne Jesper og Brian Thomsen som hver ejer 50%, men Kaj Thomsen er stadigvæk på lønningslisten og passer sit arbejde. Men det er snart slut, efter jubilæet mener han, at det er tid til at gå på pension. Kaj Thomsen runder 79 år om få dage.

Foruden Expert i Kalundborg, som også rummer lampeforretningen Lysmesteren, har Jesper og Brian Thomsen også Expert/Punkt 1 i henholdsvis Jyderup og Nykøbing Sj. Der er i alt 14 medarbejdere i de tre forretninger.

Kaj Thomsens 50-års jubilæum fejres torsdag den 2. juni i butikken på Elmegade mellem klokken 15 og 18.

Del