50 år: Fra typehuse til en verden i glas og aluminium

Det begyndte med typehuse men i dag leveres der avancerede vægge i glas og aluminiumsprofiler, bl.a. til verdens største krydstogtskibe.

50 år: Fra typehuse til en verden i glas og aluminium
Medindehavere af Skandi-Bo, til højre Lars Birk Biller, til venstre, Carsten Andreasen og i midten bestyrelsesformand Carl Trock. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Skandi-Bo i Ubby kan i dag d. 19. januar fejre 50-års jubilæum. Det begyndte med typehuse men i dag leveres der avancerede vægge i glas og aluminiumsprofiler, bl.a. til verdens største krydstogtskibe.

Den 19. januar 1973 startede Arne Laurits Jensen sin tømrervirksomhed i Ubby. Det er nu 50 år siden og meget har forandret sig gennem de mange år.

Dengang blev der bygget typehuse, men i dag fremstiller Skandi-Bo i Ubby avancerede glasvægge i aluminiumsprofiler og beskæftiger 40 medarbejdere og op mod 20 indlejede håndværkere.

”Arne startede med at bygge typehuse, men hele tiden for øjet, at alt var så præfabrikeret på eget værksted som muligt,” fortæller Carsten Andreasen og Lars Birk Biller, som sammen med Jakon A/S, et af Danmarks største håndværkerfirmaer, har ejet Skandi-Bo i Ubby siden 2018.

Da markedet for typehuse på et tidspunkt var nedadgående satsede Arne Laurits Jensen i stedet på tilbygninger, bl.a. udestuer, og det blev starten på en verden i glas og aluminium.

”Husene blev suppleret med tilbygninger, hvor glas indgik, og fra 1990’erne kom der fokus på facader af glas og aluminium. Facaderne førte til forespørgsler, om Skandi-Bo ikke også kunne levere indvendige glasvægge, og da Arne ikke brød sig om at sige nej til en mulighed, og i øvrigt havde et team, der kunne løse udfordringerne, ja så leverede vi i år 2000 de første indvendige glasvægge,” fortæller Carl Trock, bestyrelsesformand i Skandi-Bo.

Siden er udviklingen med glas og aluminium gået stærkt og i dag fremstiller og leverer Skandi-Bo vægløsninger til erhvervsbyggerier og offentlige byggerier, ikke bare i Danmark, men i store dele af verden.

Der hvor Skandi-Bo er helt unikke er glasvægge og døre som er brandsikre.

”Det som vi er meget kendt for nu er, at vi som nogen af de eneste har vores eget system der kan modstå brand og vores motto er, ’Vi lukker lyset ind og holder branden ude’, fordi vores aluminiumsprofiler er så smalle, så udover tykt glas så er aluprofilerne fyldt med et stof som gør at de ikke smelter. De skal kunne holde til omkring 1000 grader når de testes og er godkendt til byggeri, men også i marineindustrien, så vi leverer også til både boreplatforme og krydstogtskibe, faktisk har vi leveret brandsikre vægge i glas til verdens største krydstogtskib Symphony of the Seas,” fortæller de to medejere af Skandi-Bo.

Skandi-Bo har masser af ordre i bogen, både til resten af året, men også langt ind i næste år og forventer, at firmaet lige så stille vil vokse.

”Vi skal vokse kontrolleret, Vi vokser ikke for at vokse, vi skal vokse på den rigtige måde,” fortæller Carsten Andreasen og Lars Birk Biller, og Carl Trock supplerer, ”Vi har en dygtig, erfaren og loyal medarbejderstab, det betyder også noget.”

50-års jubilæet blev markeret torsdag eftermiddag ved en indbudt reception for kunder og forretningsforbindelser.

Del