50 år - de 28 år som bedemand

Steen Rossander har mange års erfaring inden for bedemandsfaget, da han her været uddannet bedemand i næsten 28 år og været medejer af firmaet siden 2001. 

50 år - de 28 år som bedemand
Bedemand, Steen Rossander (tv) bliver 50 år onsdag den 8. marts. Her er han sammen med sin far, Bern Rossander. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Bedemand, Steen Rossander bliver 50 år onsdag den 8. marts. Han driver til daglig Kalundborg Ligkistemagasin ApS sammen med sin hustru, Heidi Rossander og sin far, Bern Rossander. Steen Rossander har mange års erfaring inden for bedemandsfaget, da han her været uddannet bedemand i næsten 28 år og været medejer af firmaet siden 2001. 

Når man er bedemand og driver en begravelsesforretning er man på alle ugens dage hele året. Således er det også for Steen Rossander, der driver Kalundborg Ligkistemagasin ApS i Præstegade i Kalundborg.

Man kan jo ikke bestemme over, hvornår folk må dø, så som bedemand må man være der, når de pårørende har behov for en. Derfor er der heller ikke ekstra takster på for samtaler m.m. om aftenen eller i weekenderne, fortæller Steen Rossander.

En opgave og ikke et problem

Steen Rossander er 4. generation, der arbejder i bedemandsfaget. Hans farfar og oldefar var begge bedemænd på Fyn, da de levede, så man kan sige, at Steen Rossander er opvokset med bedemandsfaget omkring sig.  Han fortæller at han gennem tiden har oplevet lidt af hvert, men altid har lært, at han skal tage tingene stille og roligt, da tingene så nok skal gå.

Selvfølgelig kan man komme ud i situationer, hvor man ikke lige kan overskue det hele, men så er det, at man tager en dyb indånding. I forretningen siger vi, at problemer ikke findes, det er en opgave, der skal findes en løsning på. Hvis man siger til sig selv, det er et problem, siger ens hjerne, at det ikke kan løses. Men hvis man siger, at det er en opgave, kan der for det meste også findes en løsning,” fortæller han.

Ikke to dage er ens

Der er ikke to arbejdsdage, der er ens for Steen Rossander. Han ved aldrig, hvad dagen bringer. Når han kører på arbejde om morgen, kan det ligne en stille dag, og pludselig ser dagen helt anderledes ud.

”Pludselig er det en dag med en del arbejde selv om, at den begyndte helt stille og roligt,” fortæller han.

Når ikke Steen Rossander er i forretningen, bruger han sin fritid på at hygge sig og være sammen med familien. Derudover er han spejder i Svebølle og går til skydning, hvor han sidder som formand i Viskinge Skytteforening.

Steen Rossanders 50 års fødselsdag den 8. marts bliver en helt almindelig arbejdsdag, som afsluttes hjemme i Svebølle, hvor han bor sammen med sin hustru og hendes to børn.

Del