5 Tårns Motion ønsker sig snevejr

-Løberne elsker simpelthen, at store snefnug daler ned over dem når de skal gennemføre den bakkede rute i Røsnæsområdet.

5 Tårns Motion ønsker sig snevejr
Bøgebakken er en af turens største bakkeudfordringer for de mange deltagere. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Søndag den 8. januar går det løs i bakkerne på Røsnæs igen, når 5 Tårns Motion afvikler det traditionsrige Kalundborg Vintermarathon og der er en ægte snemandsmedalje til dem som gennemfører.

-Vi ved godt, siger klubbens formand Erik Johnsen, at mange gerne vil have en god gang snevejr, mens rigtig mange andre ønsker snefri veje.

Men vi kan så godt lide snevejr til vores traditionsrige vintermarathon søndag den 8. januar. Løberne elsker simpelthen, at store snefnug daler ned over dem når de skal gennemføre den bakkede rute i Røsnæsområdet. Det håber vi selvfølgelig at vi også kan opfylde igen i år.

Det var vistnok i 2003 at det første vintermarathon løb af stablen i Kalundborg, så løbet har efterhånden nogle år på bagen. I begyndelsen var Kalundborg Vintermarathon er must for en marathonløber og folk kom fra hele landet og en del udlændinge plejede også at deltage.

Det var simpelthen årets første marathon for de fleste. I dag er det mere almindeligt at der allerede har været 4-5 løb eller flere, når løberne når frem til den 2. søndag i året, som er Kalundborg Vintermarathons faste dato.

-Vi er optimistiske og håber på rigtigt vintermarathonvejr og mange deltagere igen i år, siger Erik Johnsen.

Mange elsker den lange rute 42,2 km. Men der er også mange der gerne vil nøjes med det halve. Derfor er der også mulighed for at løbe halvmarathon, og vil man bare gerne have sig en god søndagsløbetur, er der også mulighed for 10 km på en del af marathonruten. Både ½ marathon og 10 km kan også gennemføre gående.

Turen starter ved 5 Tårn Motions klubhus i Ellingelund kl. 9 for marathonløbernes vedkommende. Og kl. 10 for halvmarathon og 10 km. Og så går det ellers mod vest mod Bøgebakken som er en af turens største bakkeudfordringer, mod trekanten i Nostrup, forbi golfbanen til Lillesøvej hvor bakkerne igen yder modstand.

Så går det mod Kallerup og de talrige bakker omkring Nostrupvej, retur til Røsnæsvej og tilbage til startstedet, som så bare er depot for dem der vil tage en tur mere, men slutsted for halvmarathon og 10 km.

Der er igen i år en ny medalje til alle distancerne. Det er den 6. medalje i en serie med snemand, snemandskone med barn osv.

I år har snemandsfamilien igen taget kufferten under armen på deres vej til Kalundborg Vintermarathon.

Der er som sædvanlig tidtagning, medaljer og diplomer. Tilmeldingen foregår på 5 Tårns Motions hjemmeside 5taarnsmotion.dk

Del