48-årig betjent tiltalt for at overtræde færdselsloven 25 gange

Striben af overtrædelser af færdselsloven er meget lang for en 48-årig politimand, som på fredag i næste uge er tiltalt ved Retten i Holbæk.

48-årig betjent tiltalt for at overtræde færdselsloven 25 gange
Biljagten endte med et sammenstød mellem personbilen og to patruljevogne, hvorefter manden blev anholdt. Foto: Jokum Tord Larsen

Af Jens Nielsen

En 48-årig politimand skal ved Retten i Holbæk forklare, hvorfor han kørte udrykningskørsel med op til 200 kilometer i timen på Vestsjælland med en anholdt person i bilen, uden at der ifølge Statsadvokaten var grund til det. Biljagten skete tilbage i 2020.

Striben af overtrædelser af færdselsloven er meget lang for en 48-årig politimand, som på fredag i næste uge er tiltalt ved Retten i Holbæk. Det skriver Ekstrabladet.dk

Ikke færre end 25 gange har betjenten ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, overtrådt færdselsloven, uden at det efter Statsadvokatens opfattelse var nødvendigt. Det skete 25. april 2020 mellem klokken 18.35 og klokken 18.50 som led i betjentens arbejde, hvor han i en patruljebil kørte i og omkring Kalundborg med en anholdt person i bilen. 

En mand i en personbil havde tilsyneladende ikke lyst til at tale med politiet, da han blev bedt om at standse. Det blev starten på en langvarig biljagt, som bl.a. gik gennem Ubby hvor personbil og patruljevogn kørte med meget høj fart på tværs af parkeringspladsen ved brugsen og Fakta i Ubby, herefter fortsatte biljagten mod Jerslev, ad Industrivej og så mod Kalundborg.

Ifølge anklageskriftet kørte betjenten omkring 200 kilometer i timen ad Svallerup Landevej mod Svallerup by uden for bymæssig bebyggelse, hvor hastighedsgrænsen er 80 kilometer i timen. Og ad Slagelse Landevej frem til Kalundborg med omkring 180 kilometer i timen.

Undervejs kørte han flere gange venstre om helleanlæg, foretog adskillige overhalinger over spærrelinjer, og et antal gange gennem vejkryds for rødt lys. I krydset Hareskovvej og Asnæsvej i Kalundborg påkørte han ifølge anklageskriftet bevidst en personbil. 

I Kalundborg gik biljagten via Slagelsevej, op ad Klosterparkvej, og derefter for fuldt drøn i vestlig retning af Bredekildevej ud over Brandbjerg. Herefter kørte de op ad Hestehavebakken og igen mod øst ad den nye Herredsåsen vej, og så ned ad Klosterparkvej.

Biljagten endte i krydset Nørre Alle-Nyvangsvej ved Nyvangskirken, hvor flere patruljevogne var kommet til og fik standset bilen og anholdt manden.

Der var tale om en 30-årig mand fra Kalundborgområdet uden fast bopæl og uden førerret som prøvede at stikke af fra politiet, men forgæves. Biljagten endte med et sammenstød mellem personbilen og to patruljevogne, hvorefter manden blev anholdt.

I anklageskriftet er der lagt op til, at betjenten idømmes en bøde, får frakendt sit kørekort ubetinget og frataget retten til at køre bil og andre køretøjer, bortset fra en lille knallert, i et fastsat tidsrum, som retten skal tage stilling til, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge sin forsvarer nægter den 48-årige betjent sig skyldig, fordi han var i polititjeneste og under udrykningskørsel i gang med at forfølge en person, som flygtede i en bil.

Del