42 tons affald ender i toiletterne i Kalundborg Kommune
Kalundborg Forsyning har flere gange været ude og informere om, hvad der må smides i toilettet, men tilsyneladende har kampagnerne ikke ramt alle borgerne i Kalundborg Kommune.
Af Jens Nielsen
I dag er det toilettes dag - og så er det jo nærliggende at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at vi passer på vores fælles kloaksystem -og hvorfor toilettet ikke skal bruges som en skraldespand.
I dag d. 19. november er det World Toilet Day også kaldt Toilettets dag, som er den internationale mærkedag udnævnt af FN for at gøre opmærksom på, at der er mere end 3,5 milliarder mennesker i verden, der lever uden et toilet.
Ifølge Kalundborg Forsyning er det derfor en god anledning til, endnu engang at sætte fokus på hvad der må smides i toilettet, og det er faktisk nemt at huske, der er nemlig kun tale om tre ting: Bimmelim, Bummelum og Toiletpapir - og intet andet. Så simpelt er det!
Alligevel ender der hvert år omkring 42 tons affald i toiletterne i Kalundborg Kommune, og det tal er alt for højt og belaster bl.a. de 600 pumper, som flytter de mange kubikmeter spildevand rundt i hele Kalundborg Kommune. Samtidig koster det mange penge at reparere pumperne i kloaksystemet, og flere gange om ugen er Forsyningens medarbejdere nødt til at rykke ud til en stoppet pumpe.
Kalundborg Forsyning har flere gange været ude og informere om, hvad der må smides i toilettet, men tilsyneladende har kampagnerne ikke ramt alle borgerne i Kalundborg Kommune.
Noget af det affald, Kalundborg Forsyning oftest ser i kloakken er vådservietter, hår, tamponer, vatpinde, engangsklude og kondomer, men også mobiltelefoner, gebis, legetøj, øldåser, trusser, bleer, engangshandsker, alt sammen genstande, som let sætter sig fast i pumperne i kloaknettet.
En dyr fornøjelse
Ingenting forsvinder og bliver væk og heller ikke, når det skylles ud i toilettet, det koster mange penge, når de forkerte ting og sager ender i kloaknettet, og det bliver en dyr fornøjelse for Kalundborg Forsyning, som kun kan sende regningen videre til forbrugerne, så måske man lige skulle overveje hvad der trækkes ud i toilettet.