40-års jubilæum - Jeg føler mig mega privilegeret

”Jeg startede d. 17. maj, jeg skulle jo lige sige mit job op på Asnæsværket først,” griner Flemming Lassen, som siden 1993 har været valgt som formand for 3F Kalundborg.

40-års jubilæum - Jeg føler mig mega privilegeret Flemming Lassen, formand for 3F Kalundborg kan fejre 40-års jubilæum, det markeres med en reception fredag d. 20. maj. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flemming Lassen, formand for 3F Kalundborg kan tirsdag d. 17. maj fejre 40-års jubilæum i et job hvor han er til ’jobsamtale’ hvert tredje år. Reception for Flemming Lassen fredag d. 20. maj.

Når vækkeuret ringer om morgen så glæder Flemming Lassen sig til at komme på arbejde, også selv om han har været ansat hos 3F Kalundborg (tidligere SID) i 40 år.

”Jeg føler mig mega privilegeret, at få lov til at få sådan et job og få lov til at arbejde med nogle ting som dengang og stadigvæk interesserer mig fagligt og politisk, at få lov til at hjælpe folk som er kommet i klemme i systemet,” fortæller Flemming Lassen, som blev valgt til jobbet som faglig medarbejder efter et kampvalg i 1982, som han vandt.

”Jeg startede d. 17. maj, jeg skulle jo lige sige mit job op på Asnæsværket først,” griner Flemming Lassen, som siden 1993 har været valgt som formand for 3F Kalundborg.

For de fleste er det stort at arbejde på den samme arbejdsplads i 40 år, men for Flemming Lassen er det ekstra specielt, han er nemlig på valg hvert tredje år, hvor medlemmerne skal vælge formand, og det har altså siden 1993 været Flemming Lassen som er blevet valgt uden modkandidat.

”Jeg har aldrig været nervøs for ikke at blive genvalgt, men selvfølgelig har man sommerfugle i maven, men det har jo fortalt mig, at det jeg har gjort og den linje der har været lagt, ikke har været helt tosset,” siger Flemming Lassen.

Hår på brystet

Flemming Lassen karriere indenfor det faglige arbejde startede i forbindelse med en ungdomskonference hvor han blev valgt som ungdomsrepræsentant for Vestsjælland og i 1981 blev han valgt til SID’s bestyrelse. I 1982 blev han så valgt til jobbet som faglig medarbejder, samtidig med at den store havnekonflikt rasede.

”Den store havnekonflikt, der fik jeg da i den grad hår på brystet, jeg stod der som en knægt på 26 år, jeg vidste mange ting ja, men der var også mange ting jeg ikke vidste noget om,” fortæller Flemming Lassen, og fortsætter,

”Jeg var bund naiv da jeg startede, det med det faglige og det politiske det kunne jeg sagtens skille ad, jeg tror jeg klarede den i halvandet år, inden jeg måtte erkende, det her duer bare ikke, det hænger bare sammen, men det betyder jo også, at jeg har været heldig at møde kendte folk og også politikere i mange sammenhæng, og det, at man kan mødes og finde nogle fællesskaber man kan være sammen om, så er jeg egentligt ligeglad hvem de er og hvor de kommer fra, det skal helst bare være til gavn for vores medlemmer.”

En stor rejse

For Flemming Lassen har de 40 år været en stor rejse med mange forandringer og udfordringer, han husker skiftet fra skrivemaskinen hvor der blev skrevet med gennemslag, telefax og til topmoderne IT-udstyr, men efter 40 år på samme arbejdsplads kan det jo ikke blive ved. Flemming Lassen er 66 år og kan i følge vedtægterne kun fortsætte til han går på pension, det sker til næste år.

Så får Flemming Lassen ekstra god tid til sin store hobby, lange ture på sine motorcykler, men først skal han selvfølgelig fejres for sine 40 år hos 3F.

På selve jubilæumsdagen d. 17. maj er Flemming Lassen til en konference i Karrebæksminde, derfor er der inviteret til jubilæumsreception fredag d. 20. maj fra kl. 10-13 hos 3F Kalundborg, Nytorv 8, hvor der ventes et meget stort ryk ind.

Del