40 år med Ø-lejr på Røsnæs

Anette Schønemann fra København var med til at starte den første Ø-lejr på Røsnæs. Det er 40 år siden i år, og hun er stadigvæk med og har været fast deltager i alle 40 år. Her viser hun et billede fra 1988 hvor hun i øvrigt har samme kjole på som til 40-års fødselsdagen søndag. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 40 år siden at den første Ø-lejr på Røsnæs blev gennemført. Det blev fejret søndag med kaffe og kage for styregruppen bag Ø-lejren og indbudte gæster fra lokalsamfundet.

Anette Schønemann fra København var med til at starte den første Ø-lejr på Røsnæs. Det er 40 år siden i år, og hun er stadigvæk med og har været fast deltager i alle 40 år.

”Den første Ø-lejr på Røsnæs blev afviklet på Skovgården på det yderste af Røsnæs, og siden har vi været et par andre steder også, men de sidste mange år, omkring 30, har vi været her på Slettenshage,” fortæller Anette Schønemann, og fortsætter, ”Vi fik utrolig stor opbakning da vi startede på grund af James Richard som startede som uddeler i Brugsen samtidig med at vi startede Ø-lejren, og han har åbnet mange døre for os gennem årene.”

James Richard var da også en af dagens fødselsdagsgæster og han havde en samling fotos med fra ’gamle dage’, og bl.a. et billede af netop Anette Schønemann gav et godt grin. Hun havde nemlig den samme kjole på, på billedet fra 1988, som hun havde på i dag.

”Og hvad er så forskel fra den gang og nu, dengang havde hun kjolen under brysterne, som man rendte rundt med løse, det gør man ikke mere,” griner Jannie Rasch, kasserer for Ø-lejren på Røsnæs.

Stor betydning for Brugsen

Ø-lejren på Røsnæs har haft stor betydning for Brugsen på Røsnæs. Alle varer handles lokalt og sådan har det været i alle 40 år.

”Vi handler alt lokalt, det er en del af vores koncept, vi ligger lige omkring en million i omsætning i den lokale brugs hvert år,” fortæller Jannie Rasch.

For James Richard, tidligere brugsuddeler i Røsnæs Brugs, har samarbejdet med Ø-lejren også givet en række gode venskaber.

”Det gav jo et kæmpe boost til Brugsen da Ø-lejren kom, og vi har været med til mange sammenkomster i Ø-lejren gennem årene, det har givet mig rigtigt meget personligt med mange venskaber,” fortæller James Richard.

På Røsnæs Ø-Lejr er der plads til mellem 80 og 100 personer, som overnatter i store fællestelte.

En uges ophold koster kr. 1080,- incl. mad og i år er der gæster på Ø-lejren fra uge 27 og til og med uge 31, i alt op til 3000 overnatninger.

Del