3F starter jobsamarbejde i Kalundborg

Kalundborg kommune er i buldrende vækst, og over de næste år vil der formentlig mangle flere tusinde medarbejdere.

3F starter jobsamarbejde i Kalundborg
Vi kan ikke skaffe medarbejderne alene, men vi vil være en medvirkende samarbejdspartner,” siger Gitte Nordbo Keller, næstformand i 3F Kalundborg.

Kalundborg kan komme til at mangle flere tusinde medarbejdere de næste år. Derfor har 3F og flere store virksomheder i lokalområdet startet et samarbejde om rekruttering.

Kalundborg kommune er i buldrende vækst, og over de næste år vil der formentlig mangle flere tusinde medarbejdere. Derfor inviterede 3F Kalundborgs store virksomheder til dialog om, hvordan virksomheder og fagforeningen kan samarbejde om at skaffe de nødvendige medarbejdere.

Kvalificerede medarbejdere i naboområderne

Flere virksomheder er i gang, eller har planer om, at bygge eller udvide fabrikker og faciliteter i Kalundborgområdet.

Derfor skal Kalundborg formentlig bruge op mod 3500 håndværkere det næste år til byggerierne. Og når de står færdig, er det 1000 blivende stillinger og følgevirkningerne kan betyde helt op mod 4000 faste stillinger mere i fremtiden.

”Det kan vi ikke skaffe alene, men vi vil være en medvirkende samarbejdspartner,” siger Gitte Nordbo Keller, næstformand i 3F Kalundborg.

Hun fremhæver at 3F i Kalundborg har et stort netværk og derfor kan finde kvalificerede medarbejdere i hele Danmark eller finde medarbejdere, der kan opkvalificeres til at varetage de ledige jobs.

Derfor var Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser også med til mødet, da de kan hjælpe med at uddanne den nødvendige arbejdskraft og har mulighed for at oprette hold, hvis det bliver nødvendigt.

Nemmere adgang for virksomhederne

Det specielle bliver, at virksomhederne fremadrettet har ét direkte nummer til fagforeningen.

”Det er nemmere, at ikke de skal forholde sig til 20 forskellige telefonnumre, de skal bare huske at ringe til Gitte fra 3F, så skal vi nok hjælpe dem, så langt vi kan,” siger Gitte Nordbo Keller.

Fagforeningen og virksomhederne har aftalt andre tiltag, der skal gøre det nemmere at finde de rigtige medarbejdere. For eksempel vil virksomhederne fremadrettet være så konkrete som muligt, når de søger arbejdskraft.

”Det er hjælpsomt at virksomhederne er konkrete og ikke bare siger håndværkere. For der er forskel på, om det er tømrere, murere, elektrikere eller noget helt fjerde,” siger Gitte Nordbo Keller.

Og næstformanden tøver ikke med at kalde arrangementet for en succes og oplevede, at virksomhederne havde samme oplevelse.

”Tilkendegivelserne var, at det var et godt initiativ, og de kvitterede med, at de havde fået noget med hjem,” siger Gitte Nordbo Keller.

Del